Днес е първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Несебър.

...
Днес е първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Несебър.
Коментари Харесай

Кметът на Несебър полага клетва с белезници

Днес е първото съвещание на новоизбрания Общински съвет в Несебър. Избраният за кмет Николай Димитров обаче е в следствения арест в София и беше докаран под ескорт. Димитров и двама от новоизбраните общински съветници са с повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за пазаруване на гласове. Николай Димитров е апетитен за началник на групата.

Вижте повече от директното включване на Иво Никодимов

Несебър

Очаква се под ескорт от ареста в Бургас кметът и общинските съветници да бъдат докарани в постройката на Общински съвет в Несебър и най-вероятно с белезници да положат клетва и да получат удостоверенията си за встъпване в служба.

По този метод определеният за четвърти мандат кмет на Несебър Николай Димитров ще се закълне, след което следват многото въпросителни към това кой ще извършва длъжността и по какъв метод Димитров ще извършва функционалностите си на кмет.

Единият вид е да подписва заповедите и да ръководи общината от ареста, другият вид е да подпише заповед, с която да разпореди на някой от своите заместници да извършва тази функционалност. Третият вид е Общинският съвет да избере човек, който да извършва функционалностите на кмет на общината, до момента в който Николай Димитров е в ареста.

Под огромна въпросителна е и кой ще стане ръководител на Общинския съвет, защото е допустимо, в случай че двамата общински съветници, които са арестувани, откакто положат клетва, бъдат върнати в ареста, да се нарушат желанията за съставяне на болшинство в Общинския съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР