Днес е първият ден, в който имаме наш първи пилот,

...
Днес е първият ден, в който имаме наш първи пилот,
Коментари Харесай

Заков: Днес имаме наш първи дипломиран пилот на Ф-16


Днес е първият ден, в който имаме наш първи водач, който към този момент е квалифициран като водач на Ф-16. Това заяви министърът на защитата по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос на Николай Дренчев ( " Възраждане " ) по отношение на процедурата за разбор и оценка на предложенията преди решението за придобиване на самолети Ф-16.

Николай Дренчев разгласи, че ще сезира прокуратурата за изхарчените 1,256 милиарда $ за самолетите и би направил същото и за актуалното държавно управление, в случай че постъпи по същия метод, както предходното, визирайки офертата за още осем Ф-16 за 1,673 милиарда $. Стигнахме до едно извънредно неработещо решение - до това парите да ги няма и самолетите също да ги няма, да са поръчани в фиктивен цех и да чакаме незнайно във времето и пространството по кое време ще получим някакви бойни качества, разяснява депутатът.

Нека не внушаваме, че това са несъществуващи планове и несъществуващи самолети, прикани министър Заков. Заводът не е фиктивен, сподели той. Поточната линия започва напълно скоро, парите се намират в доверителна сметка и по моя информация, към момента може би 90 % от тях не са разплатени, сподели министър. Заков изясни, че в интернационалната процедура няма случай, в който да се придобие съоръжение и да се заплаща по-късно, а нормално се заплаща в хода на придобиване. Когато се поръчва ново съоръжение, то в никакъв случай не е налично, то би трябвало занапред да се създаде, добави той.

Заков разяснява, че епидемията от COVID-19 е основала проблеми с веригите на доставки и това се e отразило неизбежно на сходни производства. Той означи, че е имало сходен проблем и с РСК " МиГ " и компанията е платила неустойки, предоговорени са пет от договорите, с цел да могат да ги изпълнят.

Предложението на Съединени американски щати е определено освен с оглед предлагания артикул - F-16 block 70, само че най-много с предлагания метод - придобиване на цялостна дарба, т.е. аероплан, въоръжение, образование, аварийни елементи, който е липсвал в другите две предложения, уточни министър Заков. Той означи, че в другите две предложения въоръжението или част от него, или част от оборудването на самолетите е следвало да се придобие по обособени контракти с други страни, в множеството случаи - още веднъж със Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР