Днес е най-важната дата в съвременния свят. Дата, с която

...
Днес е най-важната дата в съвременния свят. Дата, с която
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Над 50 милиона са дали живота си, за да живеем в мирна Европа

„ Днес е най-важната дата в актуалния свят. Дата, с която ознаменуваме успеха над най-страшната чума, владяла в миналото света – хитлерофашизма. Дата, на която отдаваме уважението на починалите съветски войни, с помощта на които през днешния ден ние живеем в модерна Европа. Не би трябвало да забравяме в никакъв случай, че 9 май нямаше да бъде Денят на обединена Европа, в случай че 9 май не беше Денят на успеха над хитлерофашизма. ”

Това съобщи организационният секретар на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов на деветомайския протест пред Паметника на Съветската войска в София.


Той бе безапелационен, че в никакъв случай не би трябвало да се не помни, че над 50 милиона са изгубили своя живот, с цел да живеем през днешния ден щастливо в мирна Европа и тези монументи не са единствено, с цел да отбележат гибелта на тези герои, а те са за живите – да помним какво се е случило.
„ Сега сме на крачка да се повтори един спор. Това ли желаеме, още веднъж да има международна война? Не смятам, че има рационален човек, който да желае да види това ”, съобщи Гуцанов.


Социалистът осъди провокаторите, които се пробваха да попречат на жителите да почетат паметта на починалите пред Паметника на Съветската войска и дефинира тяхното държание като цялостно безсрамие.
Според Гуцанов през днешния ден днес е време разделно и българският народ ясно е определил своето виждане за мир, наблягайки че Българската социалистическа партия също постоянно е желала мир и благоденствие на хората.
„ Днешният ден би трябвало доста ясно да ни покаже, че в България би трябвало дълбока смяна и удостояване на полезностите в света, в Европа и тук в нашата страна. Нека да почетем паметта на починалите, да почетем Деня на Европа, да дадем едно огромно благодаря на Съветската войска - освободителка и в никакъв случай да не разрешаваме паметниците да бъдат разрушавани – те са нашата будна съвест! Честит празник! ”, приключи Борислав Гуцанов.
Пред Паметника на Съветската войска в празничния ден респект отдадоха представители на управленията на Българска социалистическа партия, на БСП-София и на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия, депутати, редови социалисти, симпатизанти и антифашисти.


По-рано пред Паметника на Незнайния боец венци от името на Българска социалистическа партия сервираха заместник-председателят на Народното събрание и на партията Кристиан Вигенин, ръководителят на БСП-София Иван Таков, зам.-председателят на БСП-София Милка Христова, заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Христо Проданов и ръководителят на Българския антифашистки съюз и член на Народно събрание на Българска социалистическа партия Евгений Белий.
Множество социалисти се включиха и в шествието „ Безсмъртен полк ” в София.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР