Днес е най-трудно отвсякога да си подберем диета, с която

...
Днес е най-трудно отвсякога да си подберем диета, с която
Коментари Харесай

От тези храни се пазят всички диетолози! Не ги купувайте и вие!

Днес е най-трудно отвсякога да си подберем диета, с която да отслабнем или просто да поддържаме здравословен метод на живот. Просто те са толкоз доста, а версиите коя е потребна и коя е нездравословна са прекалено много.

Диетолозите са хората, които най-вече могат да ни оказват помощ при избора ни. Но кои са храните, които самите те не биха си купили за себе си и фамилиите си?

Виж още: Серина Уилямс се стопи? Вижте с каква диета смъкна 23 кг.

Някои типове ориз

Тук става въпрос на първо място за белия, само че има и други типове ориз, които имат висок гликемичен показател и биха довели до повишаване на телесното тегло. Ако въпреки всичко държите на този източник на въглехидрати, по-добре се насочете към кафявия или черен ориз.

Виж още: Фурмите са новата супер храна! Ето 5 аргументи да ги ядем всеки ден!

Сосове

Въпреки че си слагаме извънредно малко количество кетчуп, барбекю сос или горчица, по-добре е да не го вършим. Всички те съдържат добавена захар, която е спънка при отслабването, а и при всеки здравословен режим.

Виж още: Как да бъде здравословното хранене и на ниска цена? Някои скъпи съвети 

Сушените плодове

 

Уви, сушените плодове не са просто сушени плодове. Те се обработват със серен диоксид. Забелязвали ли сте, че насекомите не демонстрират интерес към сушените плодове? Има за какво! Сред техниките за обработката им се употребяват газови или бензинови пещи, ускоряващи процеса на съхнене.

Грозде

Причината диетолозите да заобикалят гроздето е, че този плод си е напряко бонбон от природата - апетитен е, само че съдържа ужасно доста захар. А никой не яде просто едно зрънце... 

Неправилно сготвена риба

Рибата е безценен артикул и съдържа извънредно значими Омега-3 масни киселини. Но цялата ѝ полза се " изпарява " при неправилното ѝ подготвяне. Единствените верни способи за готвене на риба, пазещи потребните ѝ свойства, са варенето и печенето.

Източник thumbnail: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР