Днес е международният Ден за безопасен интернет и по този

...
Днес е международният Ден за безопасен интернет и по този
Коментари Харесай

7 притеснителни знака, че прекаляваш със социалните мрежи

Днес е интернационалният Ден за безвреден интернет и по този мотив дано си напомним edna потребна публикация по тематиката.

Т.нар. "дигитален детокс " в резюме съставлява цялостно или отчасти възпиране от приложимост на цифрови устройства за избран интервал от време или със характерни ограничавания. Целта е възстановяване на концентрацията и възвръщането на желанието и способността да се концентрираме върху действителните обществени взаимоотношения.

В началото е допустимо да се почувствате раздразнени и отегчени. Необходимо е да не спирате да си напомняте, че това е мъчно, само че пречистващо прекарване, чието задоволство ще усетите след време.

 цифров детокс iStock

Според редица изследвания е целесъобразно да прекарваме в обществените мрежи не повече от половин час дневно. Разбира се, не е належащо да се ограничавате дотам още първоначално. Ръководете се от желанието си да се погрижите за физическото и менталното си здраве.

Вижте в нашата изложба кои са сигурните сигнали, че сте развили взаимозависимост към обществените мрежи:
 7 сигурни сигнала, че имате потребност от цифров детокс  7 сигурни сигнала, че имате потребност от цифров детокс  7 сигурни сигнала, че имате потребност от цифров детокс  7 сигурни сигнала, че имате потребност от цифров детокс
Ако откривате себе си в по-голямата част от тях, значи е време пристъпите към цифровия детокс.

Някои от вас може би мислят, че това включва цялостно самоограничение и отвод от потреблението на всевъзможни цифрови устройства. Съвсем не. Наясно сме, че актуалните технологии са значима част от нашето всекидневие.

Има способи да се погрижим за здравето си, без да прибягваме до крайности. Ето по какъв начин:
 7 стъпки към цифров детокс  7 стъпки към цифров детокс  7 стъпки към цифров детокс  7 стъпки към цифров детокс
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР