Днес е Международният ден на мигрантите. На тази дата през

...
Днес е Международният ден на мигрантите. На тази дата през
Коментари Харесай

Честваме международния ден на мигранта

Днес е Международният ден на мигрантите. На тази дата през 1990 година Общото заседание на Организация на обединените нации ратифицира Международната спогодба за отбрана на правата на всички работници-мигранти и членовете на техните фамилии. Отбелязва се като формален празник от 1990 година още веднъж по решение на Организация на обединените нации.

Броят на мигрантите по света се е нараснал от към 79 милиона през 1960 година до близо 250 милиона през 2015 година, заяви по този мотив организация " Ройтерс ".
Международните мигранти - тези, които живеят в страна, друга от тяхната родна страна или родна територия - съставляват 3,3 % от популацията на света.

Мигрантите и бежанците постоянно пътуват по един и същи метод, само че стопански мигранти напущат страната си, с цел да търсят по-добри стопански вероятности за себе си и фамилиите си в друга страна, до момента в който бежанците бягат от спорове и гонене.

В края на 2015 година по света е имало 65,3 милиона наложително преместени хора, като от тях 21,3 милиона са били бежанци, 40,8 милиона са били вътрешно разселени, а 3,2 милиона са били претенденти за леговище.

Един на 113 души по света е претендент за леговище, вътрешно разселен или емигрант.

Над 4700 мигранти починаха при опит да дойдат в Европа през 2016 година по-море, което я прави най-смъртоносната година, откогато се водят сходни статистики.

Италия е водещата дестинация за мигрантите и бежанците, идващи по море с лодки към Европа, като тази година в страната пристигнаха над 179 000 души.

Съединени американски щати имат повече интернационалните мигранти /47 милиона/, в сравнение с която и да е друга страна. Следват Германия /12 милиона/, Русия /11,6 милиона/, Саудитска Арабия /10,2 милиона/ и Бахрейн /8,5 милиона/.

Коридорът за мигранти Мексико-САЩ е един от най-натоварените в света.

През 2015 година мигрантите по света изпратиха близо 600 милиарда $ на роднините си в родните си страни. Девет от 10 бежанци живеят в разрастващите се региони, като в Турция има най-вече /3 милиона бежанци/.

С покачването на равнището на моретата и със усилване на рисковите метеорологични явления специалисти предизвестяват, че мигрантите, принудени да изоставен родните си места по климатични аргументи, ще нарастват и ще се трансфорат в сериозен проблем. /Марица.бг
тагове интернационален ден мигрант
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР