Днес е Международният ден на бялата мечка. Целта на провеждането

...
Днес е Международният ден на бялата мечка. Целта на провеждането
Коментари Харесай

Днес е Световният ден на полярната мечка

Днес е Международният ден на бялата мечка. Целта на провеждането на този „ празник " е да се притегли вниманието на обществото към нуждата от запазване на типа.Тези интелигентни и загадъчни същества постоянно са били обект на интерес от страна на учени и откриватели. В суровата и дива пустота на далечния север от наша позиция животът им по никакъв начин не е лек. Трудното намиране на храна постоянно ги изправя пред тежки провокации и тествания.

Към днешна дата популацията на белите мечки наброява сред 22 и 31 хиляди, като 60% от тях се намират на територията на Канада.

От Световния фонд за природата предизвестяват, че в случай че световното стопляне продължава да се популяризира с такива темпове броят на полярните мечки ще намалее с 30% в идващите 35 години.Само преди две седмици в Русия към 52 бели мечки нападнаха град на архипелага Нова земя. Причината: избягали в търсене на храна.

Миналото лято бяла мечка бе убита на норвежките острови Свалбард, откакто нападнала туристи в опит да се добере до храната, която носели.

Това са единствено два от многото образци за последствията от световното стопляне, което напълно трансформира хабитата на полярните жители.Климатичните промени зараждат спор сред хората и хищниците, предизвестяват от WWF. Организацията също ни напомня, че към момента има способи, по които да се реализира естетика сред индивида и дивата природа.През 2006 беше първият път, в който полярни мечки се приближиха прекомерно доста до обитаемо място, на полуостров Чукотка в Русия. От тогава най-важната цел е без да се нараняват животните да се отдалечат допустимо най-вече, тъй че хората да бъдат в сигурност.

Подобни случаи има освен в Русия, а още в Аляска, Канада и Гренландия. /Агенция Кросс
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР