Днес е кулминацията на събора Рожен с родопската вечер, в

...
Днес е кулминацията на събора Рожен с родопската вечер, в
Коментари Харесай

Кулминацията на Роженския събор е днес

Днес е кулминационната точка на събора „ Рожен " с родопската вечер, в която ще се показват емблематични реализатори от Родопа планина.

Програмата на Рожен ще стартира през днешния ден с Националния фолклорен конкурс „ Рожен ". Ще има исторически и етно възстановки, както и детска творителница „ Рожен ". От 11 до 14 ч ще е спектакълът „ Багатур " - демонстрации на бойните умения на старите българи. Кулинарно шоу „ В търсене на изгубения усет " ще има през целия ден. Точно в 12 ч на обяд ще се извие огромното роженско хоро. Отново ще се организира конкурс за достоверна женска, мъжка и детска носия. Участниците да не не помнят, че в състезанието ще се прави оценка и атрактивното й показване.

През целия ден ще се извие обичайна хоротека посред Родопа.

От 20 ч до среднощ ще бъде кулминационната точка на събора с Музикално-танцовия театър „ Звезден Рожен ", с присъединяване на ФА „ Родопа ", Валя Балканска, Петър Янев, орк. „ 101 каба гайди ", орк. „ 100 каба гайди ", „ Каба Кабадайлии ", обичаните родопски реализатори Димитър Керемедчиев, Тинчо Севдалинов, Златина Узунова, Юлия Кичукова, Кристина Енгерова, Даниела Димитрова, Светла Дукатева, „ Родопски извор " - Севда Симеонова и Атанас Тодоров, Златко Кафеджиев, Филип Синапов и Фидан Меров.

Празничната стратегия планува и нестинарско шоу.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР