Днес е кулминацията на едно от най-колоритните събития в цял

...
Днес е кулминацията на едно от най-колоритните събития в цял
Коментари Харесай

Карнавалът в Рио – горещи ритми, магията на танца и феерия от цветове

Днес е кулминационната точка на едно от най-колоритните събития в целия свят – карнавалът в Рио де Жанейро. Тази вечер в бразилския град ще се състои най-зрелищната част от него – шампионският церемониал на най-хубавите учебни заведения по самба.

Карнавалът годишно притегля стотици хиляди туристи от целия свят.

Както постоянно, неговият старт беше даден от така наречен крал Момо.

Карнавалът по традиция се организира през някоя от седмиците сред средата на февруари и средата на март. Неговата история стартира още през XVIII век.

Най-голям интерес притегля конкуренцията сред най-известните и сполучливи учебни заведения по самба. Техните представители дефилират в обилни дрехи на големи цветни платформи. Те минават по Самбадрома, основан особено за карнавала през 1984 година

Сред участниците тази година се отличава британката Саманта Флорес. Тя е първата чужденка, на която е оказана честа да бъде измежду по този начин наречените „ кралици “ – най-хубавите и сексапилни танцьорки по самба, които показват своите учебни заведения.

„ За мен това е голяма чест, вълнувам се доста. Освен това е и огромна отговорност. Не желая да объркам нищо. Надявам се, че ще се показва на равнище и моето учебно заведение ще се гордее с мен “, споделя тя.

Саманта живее в Бразилия от 2006 година Не е професионална танцьорка, само че нейните учители по самба я дефинират като „ гений от международна големина “. За пръв път взела участие в колоритното събитие през 2011 година

„ Усещането, когато се огледаш и видиш по какъв начин 90 хиляди души скандират и пеят в поддръжка на своето учебно заведение и своята общественост, е необикновено. Вълнението, пристрастеността на хората – те не могат да се сравнят с нищо. Това е едно неповторимо прекарване “, споделя Саманта.

Надпреварата сред учебните заведения по самба има строги правила. Всяка школа си има своя сцена и би трябвало да опише някаква история посредством танците. В представлението вземат участие хиляди хора.

„ Това е празник на тялото, на живота във всичките му форми и размери. Не е нужно да си съвършено тяло и да изглеждаш като модел на „ Викторияс сикрет “, с цел да се насладиш на карнавала. Може да си висок, невисок, пълен или слаб. Всички са добре пристигнали. И точно в това се крие хубостта на карнавала “, счита Саманта.

Победата в конкуренцията е от голямо значение. Училището, което победи, получава освен солидна парична премия, само че и голяма популярност. И уважението на цяла Бразилия.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР