Днес е крайният срок, в който Районните избирателни комисии (РИК)

...
Днес е крайният срок, в който Районните избирателни комисии (РИК)
Коментари Харесай

24 политически сили с 209 кандидати са регистрирали до момента в РИК-Русе

Днес е крайният период, в който Районните изборни комисии (РИК) записват кандидатските листи.

До 17.00 часа партиите, обединенията и инициативните комитети могат да създадат оферти до РИК за регистрация. От РИК уведомяват Централната изборна комисия (ЦИК) за записаните претенденти не по-късно от 24 часа след приключване на периода за регистрация, т.е. най-късно до края на утрешния ден.

Същевременно през днешния ден всяка партия или коалиция може да изиска да бъде заличена регистрацията ѝ за присъединяване в изборите, оповестиха от Областна администрация.

Областният шеф на Русе Анатоли Станев се надява на смислена политическа акция, която да е основана на хрумвания. „ Няма смисъл от нападки и безсмислени обещания, значимо е какво може да реализирано за града, региона и страната “, разяснява Станев. 

До момента в Русенско са се записали 24 политически сили от общо 29 . Общият брой на претендентите за народни представители понастоящем в района е 209 . Част от партиите са единствено с по един претендент за народен представител. Това са „ Пряка Демокрация “ и „ Коалиция за теб България “.

Други шест политически сили пък са записали листи единствено с по двама претенденти. Става дума за „ Правото “, „ Атака “, „ Българско национално обединяване “, „ Консервативно обединяване на десницата “, „ България на труда и разсъдъка “, както и „ Движение на непартийните претенденти “.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР