Днес е крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващи се

...
Днес е крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващи се
Коментари Харесай

Днес е крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващи се лица подават в НАП данни за изплатени през 2021 година доходи

Днес е крайният период, в който предприятията и самоосигуряващи се лица подават в Национална агенция за приходите данни за изплатените от тях приходи през 2021 година, припомнят от офиса в Хасково. В регионалния град досега са признати 5 500 такива информации.

До края на днешния ден предприятията и самоосигуряващите се лица също по този начин могат да ревизират, поправят при нужда и подадат още веднъж изпратената от тях информация, без да им бъдат наложени наказания. Приходната организация към този момент уведоми с писма над 4 500 работодатели в страната за позволени грешки в справките им за приходи. Установените неточности могат да бъдат видени посредством наличните с личен идентификационен код (ПИК) и електронен автограф (КЕП) електронни услуги на Национална агенция за приходите: „ Подаване на информация за изплатени приходи, разнообразни от трудови правни отношения на физически лица /чл. 73, алинея 1 от ЗДДФЛ/ “ и „ Подаване на информация за изплатени приходи по трудови правни отношения на физически лица /чл. 73, алинея 6 от ЗДДФЛ/ “.

Междувременно нараства и броят на лицата от Хасково и региона, които са оповестили приходите си от 2021 година. До тази заран са постъпили 2 550 годишни данъчни заявления за приходи на физически лица. От офиса на Национална агенция за приходите в Хасково обръщат внимание, че 3 март е формален празник и неработен ден, само че електронните услуги ще са налични и всеки с ПИК или КЕП може да подава онлайн документи към администрацията.

Повече информация за попълването на информации и заявления може да бъде получена на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цена, съгласно цената на съответния оператор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР