Днес е крайният срок, в който избирател, чийто постоянен и

...
Днес е крайният срок, в който избирател, чийто постоянен и
Коментари Харесай

Изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес и с подвижна кутия за хора с увреждания

Днес е крайният период, в който гласоподавател, чийто непрекъснат и сегашен адрес са в разнообразни обитаеми места, може да изиска да бъде вписан в изборния лист за вота на 2 април по сегашен адрес. Това се показва в хронограмата на ЦИК за изборите за Народно заседание.  

Искането се прави документално до кмета на общината, региона, кметството или до кметския наместник и съдържа единния цивилен номер на гласоподавателя, типа и номера на документа му за идентичност и автограф или посредством електронно заявление през интернет страницата на Главна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване “ в Министерството на районното развиване и благоустройството. След регистриране на гласоподавател в изборния лист по сегашен адрес не може да му се издава уверение за гласоподаване на друго място. 

В електронното заявление гласоподавателят вписва имената си по документ за идентичност, типа и номера на документа за идентичност, датата, мястото и органа на издаването, единния си цивилен номер, съпоставя непрекъснатия и сегашния си адрес и показва телефонен номер, като автограф не се изисква. Главната дирекция " ГРАО " прави инспекция на данните в постъпилите електронни заявки автоматизирано по едно и също време с подаването им.

Избиратели с трайни увреждания, които не могат да упражнят изборното си право в изборното помещение, само че желаят да гласоподават с преносима изборна кутия, могат да заявят желанието си също до през днешния ден - 18 март. Това става в писмена форма посредством заявление по пример или посредством електронно заявление през интернет страницата на общините по непрекъснатия им или сегашния им адрес, в случаите, когато навреме е направено искане за гласоподаване по сегашен адрес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР