Днес е Илинден – ден за преклонение пред подвига на

...
Днес е Илинден – ден за преклонение пред подвига на
Коментари Харесай

Иван Гешев на Илинден: Днес е ден за преклонение пред подвига на хилядите българи

" Днес е Илинден – ден за поклонение пред подвига на хилядите българи, отдали живота си за свободна и самостоятелна България ", подсети с обява във Facebook някогашният основен прокурор Иван Гешев.

" Отбелязваме 120 години от Илинденско-Преображенското въстание, което ще остане в паметта на генерации българи, чиито предшественици дръзнаха да извоюват свободата си, която ние през днешния ден би трябвало самоуверено и безкористно да пазим и отстояваме!

Паметта за подвига е безсмъртна, само че оглеждайки се към себе си в днешния " политически хайлайф ", би трябвало от душа да се запитаме, в случай че ли бяха живи Гоце Делчев, Питу Гули, Лазар Маджаров и Даме Груев, щяха ли да се гордеят с нас - децата и почитателите им. Освен поклонението и почитта пред костите на нашите татковци и майки в кървавите сражения от 1903 година, на днешния ден, 20 юли, почитаме и паметта на Св. Илия – който се тачи от всички християни като най-големия древен оракул. Използвам случая да благопожелавам празника на всички именици ", написа още Гешев.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР