Днес е един хубав ден за България, за българската икономика,

...
Днес е един хубав ден за България, за българската икономика,
Коментари Харесай

Петкова: Работата в АЕЦ Козлодуй работи с най-високите стандарти за сигурност и безопасност

Днес е един прекрасен ден за България, за българската стопанска система, тъй като мястото и ролята, която има АЕЦ " Козлодуй " в енергийната система на страната, в икономическото развиване на страната е извънредно значимо. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова, съобщи кореспондент на Агенция “Фокус ”.

Петкова напомни, че това е централата която дава повече от 34% от електрическата сила на страната. " Това е централата, която ни подсигурява чиста сила на налични цени. Това е централата, която дава опция българските консуматори, българската стопанска система да се възползва от нейния запас и благоприятни условия ”, добави министърът. “С издаването на лицензията стана ясно, че нашата електроцентрала работи при съблюдаване на най-високите стандарти за сигурност и сигурност. Тя може да се съпоставя с най-сигурните нуклеарни централи в света. Това е едно доста съществено самопризнание за хората, които работят в централата, за нашите сътрудници и сътрудници от " Росатом ", изясни Петкова.

“Увенчаха се с триумф напъните на сътрудниците от АЕЦ " Козлодуй ", старания, които те поставят последните няколко години, с цел да стигнем до днешния ден и до приемане на лицензията, която ни дава опция да продължим периода за употреба на 6 блок на нашата централа. Усилия, които заслужават възторженостти, Усилия зад, които стои извънредно висок професионализъм, доста високо възприятие за отговорност ”, уточни още Петкова.

Тя разяснява, че днешният ден е значим, тъй като държавното управление извърши един от своите цели в своята управническа стратегия в бранш " Енергетика ". " С това изпълнихме една доста значима част от публичния контракт, който имаме с българските жители, за това да подсигуряваме сигурността на енергийната система и да осигурим на потребителите и бизнеса цена на ел. сила, която е налична и сила, която е чиста ”, добави министърът.

Петкова напомни, че този развой стартира през 2012 година " АЕЦ " Козлодуй " бележи рекордна облага за предходната година - 167 млн. лева За тази година за първите 8 месеца на 2019 година чистата облага е над 270 млн. лева,нещо, което е задоволително красноречиво. В централата работят хора, които са с доста висок професионализъм, стимулирани да работят добре тъй като знаем, че всичко, което вършим го вършим за България, българската стопанска система, българската енергетика, бизнес и потребителите ”, добави Теменужка Петкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР