„Днес е дошло време отново да освобождаваме руските градове, основани

...
„Днес е дошло време отново да освобождаваме руските градове, основани
Коментари Харесай

Сепаратистки лидер изненадващо обяви Киев, Чернигов, Полтава, Одеса, Харков за руски

„ Днес е пристигнало време още веднъж да освобождаваме съветските градове, учредени от съветски хора: Киев, Чернигов, Полтава, Одеса, Днепропетровск, Харков, Запорожие, Луцк. “ Това съобщи в Беларус сепаратисткият водач на непризнатата Донецка национална република Денис Пушилин, представен от ТАСС.

Пушилин направи изявлението си по време на посещаване в Беларус, където е бил „ отпред на държавна делегация на ДНР. “ Донецкият водач дойде в Брест за отбелязването на 78-та годишнина от освобождението му от Съветските войски по време на Втората международна война. Така той става проводник на пропагандата на Кремъл, за да основава убеждението, че Москва в действителност осъществя своите цели в Украйна, като по този метод замъглява действителната картина на развиването на геноцидната война, която Путин разпали. Любопитно е, че Беларус до този миг не е признала нито сепаратистките републики към Донецк и Луганск, нито анексирането на Крим.

Този факт се подтвърждава и от събитието, че по време на поднасянето на цветя пред безконечния огън в Брестката цитадела Пушилин е в компанията на секретаря на Генералния съвет на партия „ Единна Русия “ Андрей Турчак, изключителния и пълномощен дипломат на Руската федерация в Република Беларус Борис Гризлов, както и членове на делегацията на ДНР.

В канала си в Телеграм Денис Пушилин прави паралели сред събитията от 1941 година и това, което се случва в този момент в Донбас. " Ние, както защитницине на Брест тогава, първи се сблъскахме с кръвожадния и безсрамен напън на нацизма. Донбас стана челен пост на съветския народ - същинска съветска цитадела ", написа Пушилин.

След изказванията на съветския външен министър Сергей Лавров, че географията на специфичната интервенция се уголемява, изявлението на Денис Пушилин е изцяло в унисон с изразените искания на властта в Русия към украински територии. Почти по същото време някогашният президент Дмитрий Медведев пусна картинка, в която пък стартира заявяваната към този момент от него теза за разпад на Украйна и за това по какъв начин ще бъде разграничена сред Русия и Полша, а Украйна ще се ограничи само до Киевска област. В картата на Медведев Одеса, Николаев и Херсон отиват в Русия, Черновци и Виница в Румъния, Ужгород в Унгария, а Полша си „ прибира “ предвоенните територии като стига до Житомир.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР