Днес е денят за размисъл преди европейските избори утре. Забранени

...
Днес е денят за размисъл преди европейските избори утре. Забранени
Коментари Харесай

Днес е денят за размисъл преди европейските избори

Днес е денят за размисъл преди европейските избори на следващия ден. Забранени са предизборната пропаганда и съобщаването на резултати от социологически изследвания за вота.

„ Не може да се прави политическа предизборна пропаганда. Не може, под каквато и да е форма, социологическите организации да афишират и популяризират в медиите допитване до публичното мнение, както и някакви предварителни резултати ", изясни пред БНР представителят на Централната изборна комисия Таня Цанева.

Днес текат последни мерки за утрешния избор – обособяват „ тъмни стаички”, а Министерство на вътрешните работи поема от тази нощ защитата на изборните секции. В 3000 секции ще има и машини за гласоподаване, които ще се тестват през днешния ден.

Сигнали за нарушавания в изборния ден могат да се подават в ЦИК. Министерство на вътрешните работи също има специфична телефонна линия.

„ В взаимозависимост от тежестта на сигнала или жалбата, когато комисията реши, ние също препращаме по подготвеност на прокуратурата ", съобщи Цанева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР