Днес е денят на българската Конституция и днес българският парламент

...
Днес е денят на българската Конституция и днес българският парламент
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Ако Манолова и Хаджигенов са промяната, Господ да пази България

Днес е денят на българската Конституция и през днешния ден българският парламент стартира с нейното нарушение. Защото в чл.111 ясно е написано, че оставката на кабинета не предстои на гласоподаване, защото би трябвало да има дух на непрекъснатоваемост. Това съобщи националният представител от ГЕРБ Дани Каназирева в ефира на " Лице в лице " по bTV.

,,Ако Мая Манолова и Хаджигенов са смяната, тогава Господ да пази България. Омръзна ми тези хора да приказват от името на народа, в случай че имат малко над четири % поддръжка. Просто нямат правото да приказват от името на народа на България'', съобщи Каназирева и укори новите депутати в 45-ия парламент в " непросветеност, неблагоприличие и неучтивост ".

На въпрос за новоучредената краткотрайна комисия, която да ревизира всички покупко-продажби, подписани по ръководството на ГЕРБ и Бойко Бориков, Дани Каназирева уточни, че това са игри и политическо шоу.

Комисията за проверка, за която по-късно бе открито, че в действителност е комисия за инспекция, стигна до извода, че тази комисия действително нищо не може да свърши. Защото би трябвало администрация от 2000 души, с цел да се проучва и изготви отчет, само че по-късно не знам пред кой ще се подава, тъй като у нас има голям брой институции за следствие. Тази комисия е едно предизборно говорене... очевидно едни се готвят за нови избори, до момента в който други желаят това Народно заседание да остане, разяснява тя.

,,Има подаден законопроект за смяна на Конституцията, импортиран от " Демократична България " с 27 гласа, а по Конституция за изменение по главния закон би трябвало да има най-малко 60 подписа, с цел да бъде импортирано такова изменение. Излиза, че през днешния ден два пъти бе нарушена Конституцията и то при искания, че ще има някаква промяна'', означи още Каназирева и бе безапелационна, че ГЕРБ не се тормози нито от нови избори, нито от длъжностен кабинет, нито от проверки и инспекции.

Тя изрече недоумението си от упреците против разпускането на Националния действен щаб, напомняйки, че до през вчерашния ден са поставяли под подозрение легитимността на Щаба, а от през днешния ден към този момент е проблем, че той е бил разхлабен.

На въпрос за какво министър-председателят Борисов не желае да се яви пред народните представители Каназирева отговори, че в Народното събрание е дошъл вицепремиерът Томислав Дончев.

Да, ние предложим кабинет, тъй като това е виновното държание, увери депутатът от ГЕРБ.

,,Не знам коя е смяната, тъй като против нас има едни партии, които са идеологически несъвместими. Да не приказваме, че множеството фигури от дете ги виждам по тв приемника и не знам по какъв начин са смяната. Те са имали своя късмет да трансформират страната, тъй че в действителност това, което желаеме, е повече разсъдък, отговорност и държавническо поведение'', разяснява в умозаключение Дани Каназирева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР