Днес е денят Х за Брекзит, в британския парламент гласуват

...
Днес е денят Х за Брекзит, в британския парламент гласуват
Коментари Харесай

Денят Х за Брекзит, гласуват сделката за излизане на Великобритания от ЕС

Днес е денят Х за Брекзит, в английския парламент гласоподават договорката за излизането на страната от Европейски Съюз.
 Отхвърляне на договорката за Брекзит може да докара до раздробяване на Обединеното кралство, предизвести Мей  Мей: По-вероятно е да няма Брекзит, в сравнение с да напуснем без договорка  Тереза Мей: Отхвърлянето на съглашението за Брекзит ще е злополука
Премиерът Тереза Мей претърпя проваляне в Камарата на лордовете, която одобри предизвестие за заплахата от Брекзит без договорка.

Опозицията показва страдание за изискванията на постигнатата от държавното управление договорка и формата на бъдещите връзки с Европейски Съюз. Отправя се апел към депутатите от долната камара " уверено да отхвърлят " опцията за излизане от Съюза без договорка. Гласуването е довечера. 

Мей няма безусловно болшинство измежду 650-те депутати, а дребната северноирландска Демократична юнионистка партия, която нормално поддържа държавното управление, е срещу тази договорка, заяви БНР. Премиерът се нуждае от 318 гласа, с цел да прокара съглашението, което реализира през ноември предходната година с водачите на останалите 27 членки на Евросъюза.

Ако загуби гласуването, Мей би трябвало да се яви пред Народното събрание до три работни дни, с цел да показа бъдещите си планове. 

По-рано от държавното управление обявиха, че в случай че предлагането им бъде отхвърлено, Англия ще излезе от Европейския съюз на 29 март без съглашение с останалите страни от блока.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР