Днес е ден за размисъл преди утрешния балотаж за президентските

...
Днес е ден за размисъл преди утрешния балотаж за президентските
Коментари Харесай

Днес е ден за размисъл преди балотажа

Днес е ден за размисъл преди утрешния балотаж за президентските избори. До края на изборния ден на следващия ден се не разрешава политическата пропаганда и оповестението на социологически изследвания за настройките на гласоподавателите.

Изборната администрация и Министерство на вътрешните работи са ангажирани с организацията на повторния избор.

Секционните изборни комисии, които са над 12 000 в страната, още веднъж получават от районните комисии книжата, протоколите, машините и всичко належащо за гласуването, с цел да оборудват изборните пространства.

Устройствата се инсталират от техници на обслужващата компания и не се заменят, в случай че не работят, осведоми БНР. Помещенията ще бъдат запечатани по здрач и ще са под защитата на чиновници на Министерство на вътрешните работи до на следващия ден сутринта.

В чужбина през днешния ден оборудват 750 секции за гласоподаване. Този път машините за вота там са с 80 по-малко.

През целия ден във краткотрайния информативен пункт на ЦИК ще се събира информация от секциите зад граница, които би трябвало да рапортуват дали са получили бюлетините и машините и дали са образувани съставите на секциите.

От ЦИК към този момент оповестиха, че образуваните преносими секции за хората с увреждания в страната за изборите от предходната неделя ще работят със същите описи и в утрешния избор.

За преносимите Covid секции в описите остават тези, които към утрешна дата не престават да са под карантина или изолираност. Те не подават ново заявление. Ще бъдат добавени хората, които са декларирали гласоподаване с преносима Covid секция след датата 14 ноември. Заявления се подават през днешния ден и на следващия ден.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР