Днес е ден на траур в Перник в памет на

...
Днес е ден на траур в Перник в памет на
Коментари Харесай

В Перник бе отслужена панихида в памет на загиналите в катастрофата край Микре

Днес е ден на печал в Перник в памет на починалите в жестоката злополука край ловешкото село Микре. Националните и общинските флагове са спуснати на половина, анулирани са всички тържества и ритуали. На фамилиите на жертвите ще бъде отпусната еднократна помощ по 325 лева Открита е и банкова сметка към БЧК, за подкрепяне на лекуването на потърпевшите.

 © Българска телеграфна агенция
Панихида в памет на починалите девет перничани при злополуката край с.Микре в петък бе отслужена в централния пернишки храм " Св.Иван Рилски ". Погребален камбанен звън огласи централния площад в Перник.

Днес ще бъдат заровени и деветимата починали. Отменени са всички увеселителни мероприятия, тържества и радостни ритуали за интервала от 8 до 24ч. На територията на общината националните и общински флагове са спуснати на половина.

Веднага щом разбрахме за нещастието се включихме и се опитваме да помогнем - първо с отношение, да бъдем до тях, съобщи кметът Вяра Церовска. Тя напомни, че в ловешката болница е заварила потърпевшите преди да бъдат превозени. По думите на Церовска през вчерашния ден следобяд мъртвите тела са били превозени в Перник от локалните траурни организации.

 © Българска телеграфна агенция
Погребенията са финансирани от община Перник, настрана е отпусната помощ от по 325 лева на фамилиите на починалите, която ще получат до края на седмицата.

Днес ще бъде открита банкова сметка през БЧК в помощ на потърпевшите фамилии, която ще бъде огласена посредством медиите, сподели още Церовска.

Катастрофиралият рейс има застраховка " Злополука ", която ще поеме компенсацията към всички пострали, обявиха от Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза.

От пернишката организация на Съюза на слепите са отпътували на образование в Дряново в сряда, били са там два дни и в петък са се прибирали към Перник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР