Днес е ден на траур в община Камено в памет

...
Днес е ден на траур в община Камено в памет
Коментари Харесай

Скъсана дига може да е причината за наводнението в село Черни връх

Днес е ден на печал в община Камено в памет на трите жертви от поройните дъждове в Буграско. Продължава издирването на дамата, която изчезна при наводнението в с. Черни връх. Продължава и огледът на вредите в потърпевшите села, които по първични калкулации, се правят оценка на над 4 млн. лв.. Междувременно стана ясно, че държавното управление ще отпусне 1 млн. лева на Бургас и Камено за справяне с следствията от пороите.

Каква е обстановката през днешния ден в най-пострадалите обитаеми места вижте в директното включване на Николай Минков.

Черни Връх, Камено

Водеща причина за нещастието в село Черни връх е скъсването на защитната дига. Най-вероятно това е провокирало приливната вълна. Тази догадка беше доказана и от кмета на село Камено Жельо Вардунски пред камерата на " По света и у нас ".

Жельо Вардунски, кмет на село Камено: Хората се оплакаха, че тази дига, съгласно тях, ще направи пакости. Ние бяхме решили или да я отстраняваме, само че тя е построена преди 7-8 години, никой не предполагаше, че може да се скъса това оборудване. Според мен може и това нещо да има някакво въздействие.

От рано сутринта започнаха огледите за оценка на вредите. Най-пострадали са село Равнец, Черни връх и Полски извор.
  Основната версия: Не язовирите, а дъждът е отговорен за наводнението в Бургаско Основната версия: Не язовирите, а дъждът е отговорен за наводнението в Бургаско
След инспекции на 4 от 7 язовира - главната версия на управляващите е, че за бедствието в Бургаска област е отговорен дъждът. Оказа се, че след отичането на...
Още по тематиката Водно злополучие в Бургаска област
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР