Днес е ден на признателност, но и на размисъл за

...
Днес е ден на признателност, но и на размисъл за
Коментари Харесай

Плевен почете народните будители/СНИМКИ/

" Днес е ден на благодарност, само че и на размисъл за полезностите на нашето общество, за приемствеността, за целите в нашата европейска страна. Нека по-често се допираме до магията на фолклора, скъпото обръщение на книгите, вълшебството на мелодията, хармонията на книгата, дръзката научна мисъл, основали пред света неподражаемия облик на България ". Това сподели краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на плевен Милен Яков пред паметника на Иван Вазов, пред ноименното учебно заведение в Плевен, по време на тържественото отбелязване на Деня на националните будители.



Пред паметника на Иван Вазов на едноименната улица в Плевен се събраха стотици жители и родители с деца. Заедно с тях бяха голям брой дейци на културата, общественици, шефове на учебни заведения, учители, както и хора на изкуството и науката. Сред пристигналите да се поклонят пред делото на националните будители бяха и новоизбрани общински съветници.



Традиционен церемониален водосвет беше отслужен от плевенски свещеници, а ученици на ИНУ " Христо Ботев " - Плевен сервираха свои осъществявания във връзка Деня на националните будители.



Цветя и венци сервираха пред паметника на Иван Вазов десетки жители, представители на учебни заведения и институции.



Събитието мина с присъединяване на Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков.



Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР