Днес е ден на национален траур в Русия след клането

...
Днес е ден на национален траур в Русия след клането
Коментари Харесай

Ден на национален траур в Русия в памет на жертвите на атаката край Москва

Д нес е ден на народен печал в Русия след клането в концертна зала в Москва, при което починаха над 130 души - най-смъртоносното нахлуване в Европа, за което групировката " Ислямска страна " (ИД) пое отговорност.

Руският президент Владимир Путин даде обещание да накаже тези, които стоят зад " варварската терористична офанзива ", като съобщи, че четирима въоръжени лица, пробвали се да избягат в Украйна, са били задържани.

Киев изрично отхвърли всякаква връзка, а украинският президент Володимир Зеленски упрекна Путин, че се пробва да трансферира виновността върху Киев.

В първите си обществени изказвания във връзка нападението Путин не загатна изказването на ИД, в което терористичната формация поема отговорност за офанзивата.

Най-малко 133 души бяха убити в късните часове на 22 март от маскирани въоръжени лица, които нахлуха в постройката на концертната зала " Крокус Сити " в северното предградие на Москва - Красногорск.

" Ислямска страна " написа в Telegram, че нападението е " осъществено от четирима бойци на ИД, въоръжени с картечници, револвер, ножове и запалителни бомби ", като част от " вилнеещата война " със " страните, които се борят с исляма ".

Това е най-смъртоносното нахлуване в Русия от съвсем две десетилетия насам.

Руските управляващи чакат броят на жертвите да нарасне още повече, а над 100 ранени са настанени в болница - някои от тях в тежко положение.

Следственият комитет на Русия, който проверява тежки закононарушения, заяви, че спасителите към момента изваждат тела от изгорялата постройка.

Министерството на изключителните обстановки досега е показало имената на 29 от жертвите, защото пожарът усложнява процеса на идентифициране.

Министерството разгласява видеозапис, на който се вижда по какъв начин тежка техника идва на мястото на пожара, с цел да демонтира развалените структури и да разчисти отломките.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР