Днес е ден на национален траур в памет на жертвите ...

Днес е ден на национален траур в памет на жертвите

Рановски: Важно е да се установи кога е станал пожара

Днес е ден на народен печал в памет на жертвите от злополуката на Автомагистрала "Струма ".

"Разследващите органи ще създадат всичко належащо, с цел да открият цялото придвижване на рейса, местата, където той е спирал, където са почивали водачите, скоростта, с която се е движел. Всичко това ще бъде открито ", съобщи пред Българска национална телевизия Бойко Рановски, изпълнителен шеф на "Автомобилна администрация ".Още по темата24 ное 2021 08:228424 ное 2021 06:224123 ное 2021 21:2521

Ще бъдат назначени съответните експертизи, има способени органи в страната. Надявам се, че истината ще излезе. Много значимо е да се откри дали рейсът се е запалил преди или след удара в мантинелата, тъй че цялата информация ще бъде събрана.

Такъв случай до момента не е имало, добави Рановски.

Той увери, че камери на АПИ има на всички места в страната и може да се откри придвижването на рейса.

По информация на очевидци, рейсът е почивал при започване на Автомагистрала "Струма ", на бензиностанция и случаят е зародил на 30 км след почивката, изясни Рановски и добави, че проверяващите ще ревизират дали това е правилно.

Със сигурност, водачите са били двама, увери той. "Надявам се да са се сменили на мястото на отмора преди случая ", сподели Рановски.

Рановски акцентира още един път, че жертвите са починали в резултат на пожара, по тази причина е извънредно значимо да се откри дали той е настъпил преди или след удара в мантинелата.

Източник: dnes.bg