Днес е 24-ти май, Денят на славянската писменост и българската

...
Днес е 24-ти май, Денят на славянската писменост и българската
Коментари Харесай

Кристиан Стефанов – вдъхновяващ пример за успелите българи в чужбина

Днес е 24-ти май, Денят на славянската книжовност и българската култура и просвета. Много млади българи, почнали образованието си в България, съумяват да доближат високи достижения в чужбина и да показват родината ни в добра светлина с качествата си, мозъка, качествата и капацитета си.

Вдъхновяващ образец за подобен българин е младият Кристиан Стефанов, който през 2020 година се дипломира в един от най-престижните университети в света, Калифорнийския университет – Бъркли, по стратегия за Магистратурата по право в Америка - Master of Laws (LL.M.). (https://www.law.berkeley.edu/academics/llm/) и тази седмица бе особено поканен да произнесе тирада пред студенти и преподаватели.

Снимка: Личен списък  Кристиан Стефанов – въодушевяващ образец за съумелите българи в чужбина

Кристиан Стефанов е приключил Френската гимназия в София и магистратура по право в Сорбоната в Париж. Преди 2 години приключва втора магистратура по право в Бъркли, Калифорния. В момента е член на адвокатската гилдия в щата Калифорния и работи като правосъден юрист в адвокатската фирма White & Case.

В своята тирада младият юрист сподели:

„ Едно от най-важните неща, които научихме в Бъркли е за основната роля на юриста в Съединени американски щати исторически, както и през днешния ден - от Декларацията за самостоятелност и конституцията до придвижването за цивилен права. Адвокатът би трябвало да мисли освен какъв Е законът, само че и какъв може да бъде или какъв би трябвало да бъде.

Адвокатът е страж на публичното възприятие за нравственос и правдивост. Затова, без значение от разликите ни, дали сме леви или десни, демократични или консервативни, като става въпрос за правдивост би трябвало да сме безкомпромисни. “

Вижте цялата му тирада във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР