Днес е 12-ият ден от началото на руското нападение над

...
Днес е 12-ият ден от началото на руското нападение над
Коментари Харесай

Ден 12: Жесток обстрел на град Николаев |

Днес е 12-ият ден от началото на съветското нахлуване над Украйна. Русия се готви за солидна офанзива против столицата Киев, предизвести украинската войска. 

Целта на съветските военни е да поемат цялостен надзор върху градовете Ирпин и Буча, северозападно от украинската столица. Руските въоръжени сили " се пробват да си обезпечат тактическо преимущество, като доближат източните околности на Киев през Броварски и Бориспилски регион ", твърди украинският общоприет щаб.

" Доста огромно количество съветска военна техника и бойци са съсредоточени на подстъпите към Киев ", съобщи Вадим Денисенко, консултант в министерството на вътрешните работи на Украйна. " Разбираме, че борбата за Киев е основната борба през идващите дни ", добави той.

За през днешния ден е плануван третият кръг от руско-украинските договаряния за помирение. Според украинския общоприет щаб съветските войски струпват муниции, танкове и бронетранспортьори за масирана офанзива против Киев.  Тази нощ минимум трима цивилни починаха при обстрел от съветска страна в опит да изоставен град Ирпен северно от столицата.  Хиляди хора не престават да се пробват да изоставен столицата.

Гражданското летище във Виница, на към 250 километра югозападно от столицата, е било унищожено изцяло след попадения на съветски ракети. Руската войска концентрира напъните си върху блокада на градовете Харков, Чернигов и Суми. 

Във всички квартали на град Николаев - на пътя на съветското нахлуване към Одеса, се чуват детонации, в някои региони няма ток. Руските войски са обстрелвали през нощта жилищните квартали на града от РСЗО „ Смерч “.  Това заяви в ефира на " Украйна 24 " Вадим Денисенко, осведоми Униан. 

Атаката с ракетни и артилерийски залпове е почнала тази заран към 5:15 ч. киевско време. 

По-рано кметът Александър Сенкевич заяви, че най-необходимата помощ за Николаев са каските и бронежилетките. По думите му съветските нашественици обкръжават града от всички страни. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР