Днес двете камари на румънския парламент на съвместно заседание ще

...
Днес двете камари на румънския парламент на съвместно заседание ще
Коментари Харесай

Румънският парламент гласува новото правителство на фона на мощни протести

Днес двете камари на румънския парламент на взаимно съвещание ще вземат решение дали да поддържат държавното управление на либерала Лудовик Орбан. До промяна на властта се стигна откакто социалдемократите на Виорика Дънчила получиха избор на съмнение преди няколко седмици.
Букурещ осъмна с митинги. Няколко хиляди души излязоха по улиците, с цел да се разгласят против всеобщата противозаконна сеч в страната.

Официално записаните случаи на противозаконна сеч в Румъния са 12 500 от началото на годината. Страната се оказа най-бързо обезлесяваната членка на в Европейски Съюз. Според " Грийнпийс " на всеки час се изсичат към 3 хектара, което е невиждано количество. Европейски Съюз неколкократно насочи предизвестия към Румъния, припони Българска национална телевизия.

Обезлесяването може да докара както до трайни климатични промени, по този начин и да до суша, която в следствие да аргументи пожари. " Обичаме горите си и няма да позволим да изчезнат! ", издигат лозунга протестиращите в Букурещ. " Вместо да трансфорат Букурещ в по-зелен град, каквито са трендовете в западните столици, тук тече поголовно обезлесяване ", изясняват представителите на протестиращите.

Каква политика по въпросите за горите ще води новото държавно управление и дали ще бъде управлявано от Лудовик Орбан следва да узнаем през днешния ден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР