Днес дойдохме да изразим солидарност с антивоенния протест срещу руската

...
Днес дойдохме да изразим солидарност с антивоенния протест срещу руската
Коментари Харесай

ГЕРБ: Слабо и категорично неадекватно е поведението на българската държава за Украйна


„ Днес дойдохме да изразим взаимност с антивоенния митинг против съветската експанзия. Това е наша дълготрайна позиция, заемали сме я обществено и от парламентарната естрада. “ Това сподели депутатът от ГЕРБ Даниел Митов по време на антивоенния митинг против съветската експанзия пред МОЧА.
Даниел Митов, евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев и младежи ГЕРБ застанаха пред паметника на руската войска.
„ Напоследък сме, сякаш единственият представител по тази тематика “, добави той.

„ Когато дойдохме обаче последователи на избрана партия, които сега са в коалиция с Българска социалистическа партия, с някогашната комунистическа партия, с Румен Радев, със Стефан Янев, тъкмо тези, които заобикалят да разискват експанзията, някои от тях даже назовават войната военна интервенция, тези хора се нахвърлиха точно върху нас. “, изясни Митов.

„ Ние не сме ръководещи от 1 година и решенията сега напълно лежат върху плещите на Кирил Петков, на държавното управление, което сглоби Румен Радев. Тези, които сега отхвърлиха да гласоподават български пари да се харчат в съветски военно-промишлен комплекс, са отговорниците за слабото и изрично несъответстващо държание на българската страна в тази обстановка “, акцентира зам.-председателят на ГЕРБ.

На въпрос на какъв мандат е отишъл министър председателят Петков в Брюксел за разискването на глобите против Русия, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев сподели:

„ Със слаб мандат, тъй като неговото държавно управление от четири партии е разединено “.

„ Българска социалистическа партия не поддържа глобите, не поддържа да има ясно прекъсване на финансирането за съветската военно-промишлена машина от страна на България и неговата позиция е доста по-слаба, в сравнение с позициите на други водачи в Европейски Съюз. Но ние дойдохме тук да подкрепим Украйна, да заявим нашия глас против експанзията на РФ, против войната. Привържениците на „ Демократична България “, които са толкоз прочувствени, са в коалиция с някогашните комунисти, които способстваха за това да няма същинска декомунизация в нашата страна и младежите да не знаят кой кой е и от какво произлизат нашите зависимости с путинския модел на държавност “, добави Ковачев.

Междувременно жители боядисаха със спрейове паметника на руската войска в символ на митинг против войната в Украйна и задържането на три деца от полицаите на Рашков. Слава на Украйна, Путин-убиец и Стоп на войната бяха надписите. Полицията стоеше безучастно.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР