Днес Доналд Тръмп става първият бивш американски президент, който се

...
Днес Доналд Тръмп става първият бивш американски президент, който се
Коментари Харесай

Какви са обвиненията, повдигнати срещу Доналд Тръмп?

Днес Доналд Тръмп става първият някогашен американски президент, който се явява в съд по обвинявания във федерални закононарушения.

Тръмп е изправен пред 37 престъпни обвинявания по дело за задържане на класифицирани документи и други президентски записи, както и за хипотетичното възпрепятстване на това следствие.

31 от обвиняванията са свързани с съзнателно задържане на информация, касаеща националната защита на Съединени американски щати, а останалите 6 са за скрит план за възпрепятстване на правораздаването. Максималната присъда по някои от обвиняванията е до 20 години затвор, а за други от 5 до 10 години.

Имотът на Тръмп Мар-а-Лаго беше претърсен през август 2022 година като част от следствието. През ноември същата година Джак Смит беше назначен за специфичен консултант от Министерството по правораздаването, както в тази ситуация и в настрана следствие разглеждащо ролята на Тръмп в събитията от 6 януари 2021 година

Самият Тръмп разгласи предишния четвъртък, че против него са повдигнати обвинявания и че му е подредено да се яви във федерален съд в Маями, Флорида. Бившият президент съобщи, че е почтен и няма да се признае за отговорен по време на плануваното дело против него през днешния ден в съда.

По време на тирада в събота Тръмп назова повдигнатите против него обвинявания " политическо нападение " и " интервенция в изборите ". Окачестви кандидатурата си за Белия дом през 2024 година като " последна борба " с корумпираните сили, които съгласно него унищожават страната.

Според специалисти е малко евентуално делото да завърши преди изборите през 2024 година

Джо Байдън отхвърли да разяснява, до момента в който кандидат-президентите Майк Пенс и Рон ДеСантис обществено опазиха противника си за Белия дом през 2024 година

Автор: Радослав Минчев


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР