Днес Доналд Тръмп ще стъпи в нюйоркски съд и ще

...
Днес Доналд Тръмп ще стъпи в нюйоркски съд и ще
Коментари Харесай

Доналд Тръмп пред съдa днес за фалшифициране на документи при подкуп на порнозвезда

Днес Доналд Тръмп ще стъпи в нюйоркски съд и ще стане първият някогашен президент на Съединени американски щати, който ще бъде съден в наказателно дело. Той е упрекнат, че е фалшифицирал бизнес документите си, с цел да прикрие заплащане на пари за мълчанието на Сторми Даниълс - някогашна порно звезда, малко преди изборите през 2016 година

77-годишният Тръмп е застрашен от най-много четири години затвор, в случай че бъде приет за отговорен. Но може да избегне пандиза и вместо това да бъде санкциониран.

Той не се признава за отговорен.

Историческият правосъден развой против Тръмп ще се организира на фона на новата му президентска акция и в последна сметка може да докара до това хипотетичният претендент от Републиканската партия да стане наказан нарушител месеци преди гласоподавателите да се насочат към урните през ноември.

" Това е невиждан случай ", споделя Алекс Кийсар, професор по история и обществена политика в учебното заведение " Кенеди " към Харвардския университет. " Не е имало нищо сравнимо с него ".

Процесът, който ще стартира с асортимент на правосъдни заседатели на 15 април, се чака да продължи от шест до осем седмици. Ще се концентрира към възобновяване на разноските, които Тръмп е направил към някогашния си юрист Майкъл Коен.

57-годишният Коен твърди, че му е било подредено да заплати на Сторми Даниълс 130 000 $ в подмяна на нейното безмълвие за хипотетичната спекулация с Тръмп, нещо, което прокурорите дефинираха като опит за " нелегално въздействие " върху изборите през 2016 година

Плащанията на " пари против безмълвие " не са противозаконни. Но окръжната прокуратура в Манхатън твърди, че Тръмп е направил закононарушение, като непозволено е отчел възобновяване на сумата към Коен като разноски за правни услуги.

Общо Тръмп е упрекнат в 34 закононарушения от първа степен за подправяне на бизнес документи.

За да се стигне до присъда, всички 12 правосъдни заседатели би трябвало да реализират единодушие дали някогашният американски президент е отговорен или почтен по съответно обвиняване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР