Днес Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик

...
Днес Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик
Коментари Харесай

Тръмп напуска поста, оставя след себе си хаос

Днес Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския ще излезе от Белия дом и ще се качи на борда на (президентския хеликоптер) "Марийн уан " за финален път като президент, оставяйки в завещание безпорядък, безредици и тежко разграничена нация, написа Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Четири години, откакто застана на сцената на церемонията по встъпването си в служба и разказа страховита картина на "американската кланица ", Тръмп напуща поста, откакто е бил подложен два пъти на импийчмънт, с милиони повече безработни и 400 000 умрели от ковид. По време на неговия мандат републиканците изгубиха президентския пост и двете камари на Конгреса. Той ще бъде запомнен вечно с последната си значима постъпка по време на президентския си мандат: подбудителство към бунт против Капитолия, които ужасиха нацията и доведоха до гибелта на петима души, в това число служител на реда от Капитолия.

Тръмп ще стане първият президент в новата история, бойкотирал встъпването в служба на своя правоприемник, тъй като не стопира да кипи от яд поради загубата си и в персонални диалози продължава да твърди, че извоюваните от новоизбрания президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в избори са му били откраднати. Републикански водачи в няколко основни щата, членове на неговата администрация и огромна група съдии, в това число назначени от Тръмп, отхвърлиха тези причини.

Въпреки това Тръмп отхвърли да взе участие в която и да е от традициите за "смяна на караула ", свързани с мирното предаване на властта, в това число да предложения Байдън да се срещнат, с цел да се "опознаят по-добре ".

По времето, когато Байдън поставя клетва, Тръмп към този момент ще е кацнал в частния си клуб "Мар а лаго " в Палм бийч, щата Флорида, с цел да се изправи пред едно неразбираемо бъдеще - само че не преди да си подари огромно военно изпращане - с червен килим, боен оркестър и 21 топовни салюта.

Поканени са посетители, само че не е ясно какъв брой от тях ще участват. Дори вицепрезидентът възнамерява да пропусне събитието, като се базира на логистичните провокации да стигне от военновъздушната база до церемонията по встъпването в служба. Вашингтон беше трансфорат в укрепена цитадела, с хиляди военни от Националната армия, загради и контролни пунктове с цел да се предотврати ново принуждение.

Помощници призоваваха Тръмп да прекара последните си дни на поста в опит да избави наследството си, като акцентира достиженията на своята администрация - приемане на данъчни облекчения, понижаване на федералните разпореждания, нормализация на връзките в Близкия изток. Но Тръмп като цяло отхвърли, предприемайки едно-единствено пътешестване до границата в Тексас, и публикувайки видео, в което дава обещание на поддръжниците си, че "движението, което започнахме, е едвам първоначално си ".

Тръмп ще се отдръпна във Флорида с дребна група някогашни свои помощници от Белия дом, до момента в който възнамерява политическо бъдеще, което в този момент наподобява доста друго, в сравнение с преди две седмици.

Преди размириците в Капитолия се очакваше Тръмп да остане де факто водач на партията, политик с голямо въздействие, от който щеше да зависи триумфа на претендентите, и обмисляше да се кандидатира за президент през 2024 година. Но в този момент той наподобява по-малко авторитетен от всеки път - избягван от мнозина в своята партия, два пъти подложен на импийчмънт, лишен от рупора си в Туитър, който смяташе да употребява като свое оръжие, и даже изправен пред вероятността да му бъде неразрешено да се кандидатира за втори мандат, в случай че бъде приет за отговорен на процеса в Сената.

Засега Тръмп остава ядосан и обезпокоен, обзет от гняв и неодобрение. Той прекара седмицата след изборите, затъвайки все по-дълбоко в света на конспирациите, и тези, които са разговаряли с него, споделят, че той продължава да има вяра, че през ноември е спечелил. Той продължава да порицава републиканци за това, което счита за нелоялно държание, и е заплашвал, както обществено, по този начин и в персонални диалози, да прекара идващите години, подкрепяйки на вътрешнопартийни избори претендентите, които ще са противници на политиците, които съгласно него са го предали.

Някои чакат той в последна сметка да се обърне против Републиканската партия, може би като обмисли за възмездие да се кандидатира като претендент на трета партия.
Въпреки целия безпорядък, драма и принуждаване на света да се преценява с волята му, Тръмп завърши мандата си по този начин, както го стартира: съвсем самичък. В последна сметка Републиканската партия, към която се причисли и опита да управлява, наподобява реши, че й стига толкоз, откакто поддръжници на Тръмп щурмуваха Капитолия, преследвайки конгресмени, които отказваха да последват неконституционните опити на Тръмп да промени резултатите от едни демократични избори.

Но въпреки че на Вашингтон може и да му е писнало, Тръмп резервира въздействието си върху политическата база на републиканците, има поддръжката на милиони лоялни гласоподаватели, както и съдружници, които към момента ръководят националния комитет на Републиканската партия и доста щатски партийни организации.

Градът, който той напуща, няма да съжалява за него. Тръмп рядко излизаше от Белия дом, с изключение на с цел да отиде в личния си хотел. Той и брачната половинка му нито един път не вечеряха в който и да е различен локален ресторант; в никакъв случай не отидоха на покупки в неговите магазини, или да прегледат забележителностите. Когато излизаше, това беше съвсем постоянно до някой притежаван от него обект: голф игрищата му във Вирджиния, в Ню Джърси, частния му клуб и намиращото се наоколо голф игрище в Палм бийч, щата Флорида.

По-голямата част от града поддържа Байдън, който получи 93 на 100 от гласовете. Тръмп получи едвам 5,4 на 100, или по-малко от 18 600 гласа - незадоволително, с цел да запълнят хокейното игрище на "Уошингтон кепиталс ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР