Днес депутатите . В комисията по отбрана предложенията на ГЕРБ

...
Днес депутатите . В комисията по отбрана предложенията на ГЕРБ
Коментари Харесай

Военната помощ: Борислав Гуцанов и Стоян Михалев в спор за изпращането на оръжия


Днес депутатите. В комисията по защита предложенията на ГЕРБ и Демократична България бяха обединени в едно. Министерството обаче има основание, че остарялата техника няма по какъв начин да бъде изцяло сменена с нова от НАТО.

В ефира на „ Тази заран “ един против различен по тематиката се сблъскаха Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия и Стоян Михалев от „ Демократична България “.

„ Предричах, че може да се стигне до „ коалиция на войната “. По-важното е да не се дава оръжие на Украйна. Погрешно е изказванието, че това ще докара до рационализация на армията. Не би трябвало да даваме оръжия, с цел да не влизаме в този спор “, безапелационен е Гуцанов.

„ Кое да дадем – Противовъздушна отбрана ракетите ли? Помните ли като ликвидирахме балистичните ракети – нещо пристигна ли на тяхно място? Предложението им е да дадем и да купим, а не да получим “, уточни депутатът от Българска социалистическа партия.

Според Стоян Михалев от „ Демократична България “ решението е закъсняло и е трябвало да бъде взето преди 8 месеца.

„ Седиш ли безразличен, играеш ли на неутралитет - помагаш на агресора “, добави той и посочи, че доста страни са дали оръжия и не са били намесени в спора.

„ Умиротворител е този, който храни крокодил и се надява да бъде изяден финален – ние сме в тази обстановка. Изобщо не става въпрос ние да си премахнем цялото въоръжение и да останем разграден двор “, акцентира Михалев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР