Днес депутатите трябва да гледат на първо четене план-сметката за

...
Днес депутатите трябва да гледат на първо четене план-сметката за
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ почти се разбраха за бюджета frognews.bg

Днес депутатите би трябвало да гледат на първо четене план-сметката за 2023 година Заложената цел е дефицитът да не надвишава 3%, а инфлацията да падне до 8.7%. До края на годината минималната работна заплата се резервира 780 лв..

 

Разискванията в пленарна зала идват на фона на митинги на синдикатите, които упорстват за нарастване на заплатите и отбрана на трудовите права на работещите. По-високи заплати са планувани за лекари и учители, само че в доста от останалите браншове нарастване няма.

 

На срещата сред ПП-ДБ и ГЕРБ двете партии са се разбрали относително за параметрите. Борисовата партия ще поддържа план-сметката, препоръчана от Министерството на финансите, макар че по думите на Борисов партията “има искания ”. Очаква се ГЕРБ да вкарат оферти сред първо и второ четене.

 

“Имаме искания към бюджета, само че чисто политически той ще бъде подсилен. За полицията, за обществените служащи ще вкараме предложение за повишение на заплатите в тези браншове, само че се разбрахме - за идващия бюджет, след 2-3 месеца, доста по-задълбочено това да се направи и в други сфери, където виждаме проблеми все още ", съобщи Борисов в коридорите на Народното събрание.

 

По думите на водача на ГЕРБ дали ще се дадат пари, или не - МФ би трябвало да преценя. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР