Днес депутатите продължават с изслушванията на апелативния прокурор Радослав Димов,

...
Днес депутатите продължават с изслушванията на апелативния прокурор Радослав Димов,
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ДПС бойкотираха заседанието на комисията за Нотариуса, но изслушване все пак имаше

Днес депутатите не престават с чуванията на апелативния прокурор Радослав Димов, градския прокурор Илияна Кирилова, следователя към Националната следствена работа Ясен Тодоров и основния контрольор към инспектората към Висшия правосъден съвет Теодора Точкова. Заседанието бе бойкотирано от депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи. 

Предизборни пристрастености в комисията

Народните представители изслушаха апелативния прокурор на София Радослав Димов , само че поради липса на кворум последва повече от 50-минутен спор дали процесът с чуванията би трябвало да продължи. 

От ГЕРБ-СДС споделиха, че с цел да стартира работата в комисията, въпреки и краткотрайна, първо би трябвало да бъде признат дневният ред, а това някак по какъв начин да се случи без кворум. Председателят на комисията Никола Минчев от " Продължаваме промяната - Демократична България " реши, че работата би трябвало да продължи, макар събитията, тъй като по думите му " няма логичност една краткотрайна комисия да не може да открива съвещание заради липса на кворум и неспособност за приемане на дневен ред ".

На това реагира Хамид Хамид от Движение за права и свободи, който пристигна малко след чуването на апелативния прокурор на София. Хамид настоя съвещанието да бъде прекъснато, само че Минчев отхвърли, а депутатът от Движение за права и свободи го предизвести, че още на следващия ден ще внесе в пленарната зала искане за освобождение от председателския пост и напусна.

На чуването пристигна по-късно и Маноил Манев от ГЕРБ, с цел да попита какво се случва и упрекна ПП-ДБ, че вършат предизборна акция, назова протичащото се избирателен цирк и предложи на залата, в която заседава комисията, да написа " Предизборен щаб ", съобщи. 

Изказа се и Мирослав Иванов от ПП-ДБ, който отхвърли обвиняванията и напомни, че преди да настъпи разлъката сред ръководещите, от ГЕРБ са намирали за доста значима работата в тази комисия.

Намесиха се и от опозицията. Гроздан Караджов от Има Такъв Народ се обърна към магистратите в залата, заявявайки, че те са употребявани в една предизборна борба, а Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия сподели, че отхвърля да взе участие в фамилните драми на сглобката.  

Изслушвания въпреки всичко имаше 

Aпелативният прокурор на София Радослав Димов съобщи, че посещавал „ Осемте джуджета “ като клиент, само че не и частния клуб SS
Снимка: БТА

Извън политическите диспути в залата, по време на чуването си апелативният прокурор на София Радослав Димов  съобщи, че когато е посещавал заведението " Осемте джуджета ", не е виждал никого от управлението на прокуратурата там. Обясни и, че посещавал заведението само като клиент, тъй като било близо както до към този момент закритата Специализирана прокуратура, по този начин и до неговия дом. Каза също, че че не е посещавал частния клуб SS, съобщи Българска телеграфна агенция. 

На въпрос от ГЕРБ-СДС по какъв начин е стигнал до позицията на апелативен прокурор, Димов изясни, че е определен на тази служба посредством конкурс на Висш съдебен съвет.

Божидара Ганева от Софийската градска прокуратура заяви за напън поради делото на Мартин Божанов
Снимка: БТА

Божидара Ганева от Софийската градска прокуратура пък съобщи, че има  възбрана със заповед от административния началник да се среща , да удължава периоди, да прави каквато и да е административна активност, както по делото на Мартин Божанов, така и по това на Петьо Петров ". Тя изиска думата и изрази готовността си да отговори на въпроси, в случай че има такива, макар че нейно чуване не бе планувано в дневния ред, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Градският прокурор на София Илияна Кирилова бе безапелационна, че кръгове няма и в никакъв случай не е оказала въздействие на нито един прокурор, по нито едно дело
Снимка: БТА

Градският прокурор Илияна Кирилова съобщи на собствен ред, че кръгове няма и в никакъв случай не е оказала въздействие на нито един прокурор, по нито едно дело. " Ако желаете, проведете анкета. Не съм и допускала такива дейности ", добави тя. Кирилова изясни още, че има отчет на ГДБОП, който е по заповед на Бойко Рашков , по времето му на вътрешен министър, във връзка с полицейски коли, които са стояли пред заведението " Осемте джуджета ".

" От отчета разбрах, че не се открило дали тези коли са охранявали ресторанта. Нямам спомен в него да се загатва и имената на и.ф. основен прокурор, сподели градският прокурор. Тя добави, че изрично не познава Мартин Божанов и юрист Емил Писков, а Велимир Атанасов го познава единствено като арбитър в районния съд

Кирилова сподели още, че в прокуратурата се работи и по двата проблема - Нотариуса и Пепи Еврото, само че не пожела да каже какво е споделила пред специфичния прокурор Даниела Талева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР