Днес денят започна с поредната ужасяваща катастрофа – на автомагистрала

...
Днес денят започна с поредната ужасяваща катастрофа – на автомагистрала
Коментари Харесай

Ето защо в Канада няма тези познати до болка у нас гледки и колко струва на джигитите да вирят скорост там (СНИМКА)

Днес денят стартира с следващата ужасяваща злополука – на автомагистрала „ Тракия “ ТИР се сблъска с рейс, който се прекатурна през канавката. За благополучие този път жертви нямаше.  Ето обаче една съпоставяне, на което се натъкнахме във Facebook. Авторът на обявата е Стефан Янков. „ В Канада – една страна с повърхност от съвсем 10 милиона квадратни километра (втората по величина в света след Русия и преди САЩ) и с разстояние сред най-източната и най-западната точка от над 5500 км, оптималната скорост на придвижване по прелестните им автомагистрали, в пъти по-добри от нашите, е 100 км/час. Не 140, не 130, не 120, не и 110 даже! А „ офертите “ за по-бързо каране са такива, че малко на брой са склонни да си „ купят “ правото да нарушават закона.
 Ето за какво в Канада няма тези познати до болежка у нас гледки и какъв брой коства на джигитите да вирят скорост там (СНИМКА)

В резултат за изминати над 1500 км видях една единствена дребна злополука (и то при много трафик през най-малко половината път) и не усетих нито една даже рискова, камо ли сериозна обстановка, освен това с непозната и много огромна кола с автоматизирани скорости по изцяло непознати пътища, в случай, че съм привикнал с дребна кола с ръчни скорости.  За съпоставяне съвсем нямам пътешестване по „ Тракия “ сред София и Пловдив, в което да не ме подпрат най-малко десетина джигити, до момента в който се мъча да изпреваря някой несъответстващ охлюв или различен малоумник. Сетих се за този „ незначителен “ подробност, когато през днешния ден видях следващото малоумно меле на Цариградско шосе – един път-мечта, по който в случай че всички си карат по правилника и без нерви, несъмнено няма да има и по 10 катастрофи годишно. “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР