Днес държавите и производителите се споразумяха да преустановят продажбите на

...
Днес държавите и производителите се споразумяха да преустановят продажбите на
Коментари Харесай

Водещи производители отказват да спрат автомобилите с двигатели с вътрешно горене

Днес страните и производителите се споразумяха да преустановят продажбите на транспортни средства с мотори с вътрешно горене до 2040 година в границите на COP26, само че четирите най-големи производители в света не подписаха този ангажимент, заяви Агенция Франс Прес.

В известието на домакина на срещата на върха за климата Англия се дава обещание, че подписалите страни ще се стремят от 2040 година да продават единствено нови коли с нулеви излъчвания и " не по-късно от 2035 година на водещите пазари ".
 Създават мрежа от фабрики за чипове за коли в Европа? Създават мрежа от фабрики за чипове за коли в Европа?
Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) настоя за „ поредна европейска самодейност “ за бързо създ...

Но водещите страни в света, произвеждащи транспортни средства - Китай, Съединените щати, Япония и Германия - отхвърлиха да се подпишат под документа. Наред с това и водещите производители на коли Toyota, Volkswagen и Renault-Nissan-Mitsubishi също не бяха включени в листата.

Все отново Ford, Mercedes-Benz, General Motors и Volvo Cars са поели задължения за последователно унищожаване на колите с мотори с вътрешно горене.

В настрана заричане през днешния ден Англия съобщи и че ще приключи продажбата на нови дизелови тежкотоварни коли някъде сред 2035 и 2040 година " Днешният ден бележи доста горделив миг в историята, защото държавните управления по целия свят се сплотяват към 100-процентовата поддръжка за продажбите на коли, микробуси и тежкотоварни транспортни средства с нулеви излъчвания до 2040 година ", съобщи английският министър на превоза Грант Шапс.

Екологичните групи обаче акцентираха, че уговорките не обгръщат главните производители на коли с мотори с вътрешно горене. Мартин Кайзер, изпълнителен шеф на " Грийнпийс " - Германия, съобщи, че е " много  тревожно ", че огромните страни и производители не са се включили.
 Европейският пазар на нови коли срутен поради липса на полупроводници Европейският пазар на нови коли срутен поради липса на полупроводници
Продажбите на нови коли в Европа спаднаха до най-ниското си равнище за месец септември от 1995 година насам, защото международният недости...

" За да спрем потреблението на нови изкопаеми горива, би трябвало да прекъснем зависимостта си. Това значи неотложно да преминем от мотори с вътрешно горене към електрически транспортни средства и да създадем екологично чисти мрежи за публичен превоз ", сподели той.

Toyota отбрани решението си да не подпише уговорката, като съобщи, че нейният световен бизнес модел би направил уговорката " сложен ". Кохей Йошида, общоприет управител в Toyota ZEV Factory, специфичното поделение на групата за коли с нулеви излъчвания, разяснява пред AФП, че има " доста способи да се подходи към въглеродната индиферентност ", разнообразни от посочените в съглашението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР