Днес честваме Националния празник на България. 144-ата годишнина от Освобождението

...
Днес честваме Националния празник на България. 144-ата годишнина от Освобождението
Коментари Харесай

България чества 3 март

Днес честваме Националния празник на България. 144-ата годишнина от Освобождението ще бъде маркирана с редица прояви в цялата страна.

В София президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще вземат участие в церемонията по издигане на националното знаме пред Паметника на Незнайния боец.

Тържеството за повдигане на националното знаме стартира в 11 часа пред паметника на Незнайния войник. В 12 часа пред администрацията на президента на Република България ще има тържествена промяна на караула.

Вечерта на площад „ Народно заседание “, ще стартира тържествената заря-проверка. В нея ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част. Командващ на тържествената заря - инспекция ще бъде бригаден военачалник Тодор Тодоров, пълководец на Командването за логистична поддръжка.

В тържествата във връзка Националния празник на Република България в цялата страна ще вземат участие представителни военни елементи от Въоръжените сили.

В най-ново време Трети март е разгласен за народен празник през 1991 година.

Тази година честванията ще преминат под знака на съветското нахлуване в Украйна.

Премиерът Кирил Петков ще се качи на връх Шипка дружно с ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Президентът

Румен Радев пък ще произнесе слово на площада пред Народното събрание.

Националният военно-исторически музей ще остане затворен за празника. Отменено беше формалното разкриване на галерия, отдадена на българското опълчение.

Източник: БНР

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР