Днес бяхме свидетели на поредната атака. От ГЕРБ не се

...
Днес бяхме свидетели на поредната атака. От ГЕРБ не се
Коментари Харесай

Бъчварова: Съжалявам Елена Йончева. Днес тя стана човек, който използва всякакви доноси за една кампания

Днес бяхме очевидци на следващата офанзива. От ГЕРБ не се тормозим - след толкоз години в ръководството това се приема като част от наличието. Изострянето на политически звук рефлектира върху хората. Ние се чудим за какво има недодялан език и настъпателност в хората. Това съобщи началникът на премиерския кабинет Румяна Бъчварова в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

Коментарът е във връзка изнесените данни от депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева за корупционни схеми с присъединяване на министърът на културата Боил Банов. По думите ѝ става дума за строителството на обект "Ларгото ", културно-комуникационен комплекс „ Сердика “ 2-3 стадий, когато в качеството си на зам.-министър по културата Банов опрощава 700 хиляди лв. наказателна клауза на фирмата-строител.

"БСП са крайни. Още в деня на конгреса обгърнаха за следствието на Йончева против Министерски съвет, само че той е групов орган. Българска социалистическа партия пробваха да вменят групова виновност, само че в последна сметка се оказа, че е против един министър. Съзнателно трупаха напрежение против държавното управление ", попита още тя.

"Сипането на обиди е тактиката на Българска социалистическа партия. Съжалявам Йончева, тъй като тя единствено за малко беше знаме на Българска социалистическа партия. Днес тя стана човек, който употребява всевъзможни доноси, без да са потвърдени, за една акция ", разяснява началникът на премиерския кабинет.

"Разследващата публицистика изисква мнението на разследваните, а тук го нямаше, единствено гневни нападки ", разкри Бъчварова.

"Премиерът реши, че до момента в който не се обясни казусът няма потребност от оставката на Боил Банов. Министърът разкри, че е в подготвеност да си подаде оставката ", добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР