Днес бяхме свидетели на арогантно и нагло поведение от представител

...
Днес бяхме свидетели на арогантно и нагло поведение от представител
Коментари Харесай

Пеевски: Няма да допуснем про-Путин агенти да заключват български православни храмове

Д нес бяхме очевидци на надменно и безочливо държание от представител на непозната страна – съветския дипломат Митрофанова. Представител на непозната страна, който си разрешава да заключва и отключва християнски православен храм, да дава оценки на правовата страна и нейните държавни органи и да слага под въпрос способността на институциите да защитят ползите на българските жители, да назидава и разпорежда, декларира ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски , оповестиха от партията.

Като политици не можем да останем безучастни към опитите България да бъде отклонена от посоката, която пое преди 34 години.

Този имперски жанр на деяние е недопустим и призоваваме настоятелно министъра на районното развиване и благоустройството неотложно да заведе дело за собствеността на храма, защото има събрани безспорни доказателства за това, че църквата „ Св. Николай Мирликийски – Чудотворец “ е българска. Единствено като нападат по правосъден път претенциите на съветската страна към собствеността на църквата, българските институции ще защитят публичния интерес.

Отново подсещаме, че няма да допуснем про-Путин сътрудници да заключват български православни храмове . Църквата е на миряните, на българските християни.

В евроатлантическа България не може да се допусне вмешателства, които ощетяват хората и заплашват демокрацията.

Още един път настояваме Народното събрание с огромно болшинство да отнеме дерогацията на „ Лукойл “, тъй като това единствено ощетява българските жители и бизнеси и финансира войната в Украйна.

Отношението на парламентарните партии към тези въпроси ще е тест за тяхната ценностна ориентировка – евроатлантизма или пропутинизма.

Ние от Движение за права и свободи постоянно сме отстоявали праволинейно евроатлантизма на България, показва още Пеевски. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР