Днес бяха финализирани всички действия по продажбата на акции от

...
Днес бяха финализирани всички действия по продажбата на акции от
Коментари Харесай

„Сирма Груп“ се раздели с две трети от капитала в дъщерното „Сирма Ей Ай“

Днес бяха финализирани всички дейности по продажбата на акции от капитала на „ Сирма Ей Ай “ АД на „ Ню Фрънтиър Текнолъджи Инвест “ САРЛ („ New Frontier Technology Invest “ SARL)  - Люксембург. Условията по договорката бяха гласувани от общото заседание на акционерите на мажоритарния притежател „ Сирма Груп Холдинг “ АД от 24 юни.
Оценката на дъщерното сдружение е в размер на 28 500 000 евро.
Продавачи на акции са „ Сирма Груп Холдинг “ АД, „ Сирма Солюшънс “ АД и „ Онтотекст “ АД. Общата цена за акциите, които ще продадат тримата притежатели, е в размер на 19 535 000 евро, като делът на „ Сирма Груп Холдинг “ АД e 6 600 714 евро.
Купувачът е внесъл средства за увеличение на капитала на „ Сирма Ей Ай “ с парична вноска от 10 750 000 евро. Предстои регистриране в Търговския указател на нарастването на капитала, прецизират от компанията майка.
След нарастването на капитала, 76.2% от акциите с право на глас на сдружението ще принадлежат на „ New Frontier Technology Invest “ SARL, като „ Сирма Солюшънс “ АД резервира дял от 23.80% от капитала.
В резултат на постъпилите парични средства и трансферираните акции уговорките на всички страни по договорката са завършени, оповестиха от „ Сирма Груп Холдинг “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР