Днес БСП ще проведат консултации в парламента за съставяне на

...
Днес БСП ще проведат консултации в парламента за съставяне на
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет продължават днес с ДБ и отцепниците -

Днес Българска социалистическа партия ще проведат съвещания в Народното събрание за сформиране на държавно управление с " Демократична България " и напусналите " ИТН " депутати. С тях се поставя завършек на първия кръг договаряния, откакто през вчерашния ден получилите третия изследователски мандат разговаряха с " Продължаваме промяната ", с които потвърдиха уговорката си към направената към този момент стратегия и оповестиха, че ще разгласят име на министър председател, в случай че Българска социалистическа партия съумеят да обезпечат парламентарно болшинство.

Вчера левицата беседва и с представителите на ПГ на Има Такъв Народ, след което водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова заключи, че Има Такъв Народ - поради които падна държавното управление, от което тя е част -. Ива Митева от Има Такъв Народ уточни, че.

След като Политическа партия не съумяха да осъществят проучвателния мандат, а ГЕРБ-СДС отхвърлиха да го одобряват, президентът Румен Радев връчи последния мандат на „ Българска социалистическа партия за България “. Процедурата по връчването на мандатите стартира, откакто бе гласуван избор на съмнение към кабинета „ Петков “ през юни.

Ако и „ Българска социалистическа партия за България “ не успее да извърши мандата, президентът ще разпусне 47-ото Народно заседание, ще сформира служебно държавно управление и ще разгласи датата за провеждането на предварителни парламентарни избори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР