Днес британският премиер Тереза Мей ще държи важна реч в

...
Днес британският премиер Тереза Мей ще държи важна реч в
Коментари Харесай

Тереза Мей ще изложи вижданията си за Брекзит в речта си във Флоренция

Днес английският министър председател Тереза Мей ще държи значима тирада в италианския град Флоренция, в която ще изложи вижданията си за Брекзит. На базата на авансово изтекла информация се чака тя да предложи двугодишен „ временен интервал “ след март 2019 година, който включва заплащане на 20 милиарда евро през тези години.

В рамките на опита й да извади договарянията за Брекзит от застоя, в обръщението си към европейските водачи Тереза Мей ще съобщи, че е обща отговорността Брекзит да бъде осъществен по равен метод. Твърди се, че тя ще предложи 20 милиарда паунда по време на двугодишния „ временен интервал “ за опазване на съществуващите връзки в общия пазар, което да даде „ глътка въздух “ за адаптиране на бизнеса.

Това несъмнено ще разгневи някои от гласувалите за овакантяване на Европейски Съюз в референдума, защото по този метод „ разводът “ се отдалечава. Определени кръгове в държавното управление обаче се надяват, че този ход ще извади договарянията от „ задънената улица “.

Очаква се също Тереза Мей да предложи спомагателни гаранции за жителите на Европейски Съюз, което също може да помогне на двете страни, когато те още веднъж седнат на масата за договаряния в понеделник. Дипломати, които наблюдават развитията, акцентираха, че речта на Тереза Мей е добре пристигнала, само че в последна сметка не приказките, а съответните резултати от договарянията и подписаните документи са от най-голямо значение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР