Днес бият, утре може и да убият някого заради възгледите

...
Днес бият, утре може и да убият някого заради възгледите
Коментари Харесай

Иван Таков: Днес бият, утре може и да убият някого заради възгледите му, дотам ли ще стигнем? - Политика

Днес бият, на следващия ден може и да убият някого поради възгледите му, до такава степен ли ще стигнем? Този въпрос зададе ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков във връзка побоя над Никола Попстоев. Младият социалист, предстоящ доктор, а сега претендент за депутат от листата на 23-ти МИР в столицата беше атакуван и обичай в късните часове на 9 септември. Инцидентът се е случил в столичния квартал " Лозенец ".

" Всеки има правото и свободата да избира и отстоява възгледите си - леви, десни, центристки, демократични, консервативни... всевъзможни, разяснява Иван Таков. - Политическите възгледи, концепциите, които човек изповядва, не са мотив да бъде употребявано принуждение против него. Тези времена от дълго време са отминали. Или най-малко по този начин се надявах до през днешния ден ".

Според Таков случаят от нощес с Никола Попстоев е откровена провокация.

" В последните няколко години напълно ясно и отчетливо се вижда във все по-силно разграниченото ни общество последователност на напрежението. Провокациите стават все по-остри, разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София. - Ние няма да се поддадем, няма да отговорим на насилието с принуждение. До къде ще стигнем по този начин - през днешния ден бият, на следващия ден може да убият някого. За някои Девети септември е противоречива дата - добре. Ние сме срещу Луковмарш. Но не вървим да бием никого от участващите в шествието. Нито скверним монументи. Когато човек не е склонен с нещо, има цивилизовани способи да го изрази с причини. Нито Девети септември, нито което и да е историческо събитие от предишното ни може да е мотив за принуждение сред нас в 21-ви век! ".

Иван Таков добави, че пътят към по-доброто бъдеще за България и обществото ни не минава през ненавист и разделяне. " В словото си на Братската могила през вчерашния ден приказвах тъкмо за това - за неправилната дясна политика в България и Европа, която ражда расова ненавист и фашизъм, сподели той. - А фашизмът и войните не са решение за света, в който живеем. Ясно заявих през вчерашния ден, че не сме се събрали на Братската могила, с цел да приказваме с ненавист. Да мразиш е път без излаз ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София сподели още: " В началото на Борисовата градина, не инцидентно именуван Парка на Свободата в предишното, ни " гледат " младите и дръзки революционери, които реализираха идеала си. Умряха за него. Това са лицата на революцията. Мечтателите! Вгледайте се, когато минавате оттова, по какъв начин ни следят тези каменни лица. Те ни питат: Как е България, накъде вървите? Какво да им отговорим през днешния ден, 78 години след Девети септември!? ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР