Днес бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е

...
Днес бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е
Коментари Харесай

Борисов в Стара Загора: При 20% инфлация, при такъв финансов министър еврозона няма да има

Днес някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещаване в Стара Загора. Там той се среща с членове на ГЕРБ и симпатизанти на партията. Младежката организация на ГЕРБ организира районна академия в Старозагорски минерални бани.

„ В Стара Загора до 2007 година имаше режим на водата. Откакто е издигнат градът подземната инфраструктура не беше подменяна. С поддръжката на държавното управление на Бойко Борисов и европейските планове, беше актуализирана 60% от ВиК мрежата в града”, съобщи кметът на общината Живко Тодоров.

Борисов бе посрещнат от събралите се хора с възгласи: " Бойко! "

Нямаме народен проект за въвеждане на еврото, сподели Борисов и добави, че при 20% инфлация няма по какъв начин да влезем в Еврозоната.

" Държавните разноски на България излизат отвън надзор. Казва го ЕК, а не Бойко Борисов. Това значи наказателна процедура против България през септември месец”, съобщи той.

Кризата с шефа на Българската национална банка и това, че към този момент година и половина не могат да изберат нов, също способства за тази рецесия, сподели Борисов. По думите му актуализацията на бюджета с нови заеми са популистки ходове.

" Те би трябвало да вдигнат приходите в сфери, където не могат да бъдат вдигнати. А те залагат да подвигат, където ще бъдат наранени доста хора - пенсии ", добави водачът на ГЕРБ. Според него по този метод ръководещите се готвят за нови избори.

" Таргетиране " значи - да кажеш за бедните какви разноски ще има. Не са равни всичките.- На софиянци ще им помогнем с парното, а на тези в крайните квартали, където няма парно, няма да им оказваме помощ. Защо?! Къде е логиката?! Но такива въпроси няма. Това " щяло да стане един ден, когато се актуализира бюджетът ". Но това не им пречи да приказват за техните " ограничения ", означи Борисов.

В Стара Загора Борисов прикани партиите да се обединят и към въпросите, свързани със събаряне на % на инфлацията и по-ниски цени на електрическата енергия и газа.

По отношение на въпроса с влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз Борисов е безапелационен: " Имаме контракт за добросъседство със Северна Македония. Ако те изпълнят изискванията по него, ние ще сме с две ръце за тяхното влизане. "

" 16 или 20 хиляди години човечеството е употребило коня за главно транспортно средство - дали да го язди, дали с колесница, дали с каруца. За 135 години самите виждате какво се е случило в автомобилния отрасъл. Сега в идващите 1-2-3 години ми се вижда, че колите ще подхвръкват по автомагистралите като по мини. Ние имаме страхотни професори, доценти, които в случай че се активизират с млада сила и опит, ще създадем доста. Не единствено с индустриалните паркове, а с образованието и образованието ", разяснява Борисов.

Боли ме, че църквите, които направихме тук, употребяват промишлен ток и изнемогват, показа още той.

" Искам да съм угрижен, желая да съм мил. Но вижте - по автомагистралите няма мантинели, година и нещо - една лъжица асфалт не е поставена. Но уважаемите медии не вървят да снимат. А ни споделят, че се заяждаме. Но до този миг 1 кг жито не са купили. Аз не се заяждам. Но това беше страховит пиар преди няколко месеца ".

" Пътят до Белград щяхме да го открием до Нова година. Сега е рисков. Най-сложната права - мостът на Драгоман, пробихме скалите. Сега трябваше да асфалтират и да маркират. И това пропадна. Но да не излезе, че се заяждам. Те към този момент нищо не могат да създадат. Те изгубиха година и половина златно време ", разяснява водачът на ГЕРБ.

Нещо, което също доста ме тревожи. Аз съм човек с опит. И помня по какъв начин потегли коронавирус рецесията. Тя потегли с първите случаи в Китай. След това Китай затвори, ние се любувахме не клипчета, в които някои кихне на спирка в Китай и хората се разбягват. " Смешно ". И тогава пламна цяла Европа. Започнахме да се надпреварваме да търсим маски, защитни дрехи ", напомни той и предвижда, че наесен се задава нова вълна.

" Дали ще е коронавирус, маймунска тресчица, свински грип - ние не се готвим сега. Така че доста от несгодите се пробват да ги приписват на " интернационалното състояние ". Искам да ви припомня, че когато управлявахме ние имаше доста тежка миграционна рецесия. Имаше война в Сирия, на границата на кюрдите и Турция. Имаше " Арабска пролет ". Но ние се справихме. Сега всяко нещо се изяснява с войната. Тя войната в коя сфера ни пречи? И тъй като сме в Стара Загора - въглищата нали са си ваши, не ги докарвате от Украйна или Русия - ваши са си. А миньорите чии са - ваши. А тези, които работят в тецовете - отново са си ваши. Е кое ги кара да подвигат цената на тока?! ", попита водачът на опозиционната партия.

Лидерът на ГЕРБ изясни, че данъкоплатците ще поемат комисионните на тези, които ще докарат газ.

" Но какво ще вършим юли, август, септември? Трябват ни 20 кораба. До края на годината би трябвало да си подготвим различните снабдители. Отиваш до Египет и Катар, до Гърция и Турция - гарантираш си бизнеса и тогава чак казваш на " Газпром ": " Довиждане ". Това ни тревожи. При нас нито газът щеше да се вдигне, нито токът, нито щеше да има такава фрапантна инфлация”.

По думите му никаква война в Украйна не пречи цените на горивата да бъдат понижени.

„ Изпуснаха трите съставния елемент - ток, петрол и газ и тогава стартира всичко. Ние в никакъв случай няма да сме реваншисти. Защото това е пагубно за една страна. Има ли гражданска ненавист, страната няма късмет. Но ние нямаше да дадем горивата да мръднат”.

" Вчера Лена Бориславова обвърза без да желае Плана за възобновяване с приемането на Република Северна Македония в Европейски Съюз. Какво общо имаше Планът за възобновяване с РСМ? - Нищо. Ние имаме контракт за добросъседство със Северна Македония, в него е казано всичко. Просто нашите другари от РСМ би трябвало да изпълнят всичко по него”, съобщи той.

" Моят доброжелателен другарски съвет е - хайде първо да се обединим към това по какъв начин да свалим инфлацията към 7-8% най-малко, по какъв начин да свалим цените на енергоизточниците ", сподели Бойко Борисов.

Бившият министър председател разяснява, че години наред не е бил свикван КСНС: " И в случай че в този момент се привиква, дано да бъде по цените, инфлацията, коронавирус, тъй като в този момент е времето да се подготвим. Това мога да кажа на уважаемите наши опоненти”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР