Днес био доматите ще имат специален ден на Фермерския фестивал

...
Днес био доматите ще имат специален ден на Фермерския фестивал
Коментари Харесай

Фермерски пазар пред земеделското министерство

Днес био доматите ще имат специфичен ден на Фермерския фестивал пред Министерството на земеделието. Ще има същински, вкусни, български домати. На демонстрацията в 12:00 часа ще има гаспачо (студена доматена супа) и свеж доматен сок, съобщи БГНЕС.

Фестивалът „ От нашата плантация – с обич за вас! “ се провежда всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред МЗХГ. Той предлага разнородни фермерски и занаятчийски храни на дребни производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни артикули, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски самун, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя… Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Запазена марка на Фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и предписания. Проектът Фестивал „ От нашата плантация – с обич за вас! “ се провежда от Фондацията за биологично земеделие Биоселена в партньорство с Район „ Красно село “ и съдружие „ За Земята “, както и с финансовата поддръжка на Програма Европа – 2018 на Столична община. Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните. Много от тях в регионите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от плана „ За Балкана и хората “ на Българо-швейцарската стратегия за съдействие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР