Днес би трябвало да продължат дебатите в парламента като е

...
Днес би трябвало да продължат дебатите в парламента като е
Коментари Харесай

Зам.-министър на правосъдието: Ние имаме проблем с безконтролната власт на главния прокурор независимо как се казва

Днес би трябвало да продължат дебатите в Народното събрание като е допустимо в последна сметка да бъде гласуван на  първо четене законопроекта, който е импортиран от държавното управление, само че аз чакам всичко, всичко е допустимо. При благосклонност още идната седмица този закон може да бъде гледан на второ четене в комисия. Ако няма политическа воля обаче ще се намерят хиляди оправдания за какво закона за следствие на основния прокурор да не бъде признат. 

Това разяснява пред Нова тв Емил Дечев, зам.-министър на правораздаването. 

Имайте поради, че този закон в този си тип е утвърден от доста евроинституции и извършва голям брой условия към страната ни. Този законопроект не е основан поради Иван Гешев. Винаги е имало гледище на Европейски Съюз да се вкара подобен закон. Съдът в Страсбург е решил още преди години, че ние имаме проблем с безконтролната власт на основния прокурор без значение по какъв начин се споделя той, изясни той.

Идеята със следовател на " Възраждане " не е въобще добра, по този начин нещата се размиват. Няма по какъв начин следствието да проверява основния прокурор, тъй като има кадрова взаимозависимост от прокурорската гилдия, посочи той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР