dnes.bgЯнките искат да стъпят за първи път в ЕС през

...
dnes.bgЯнките искат да стъпят за първи път в ЕС през
Коментари Харесай

US-оръжейна фирма обмисля да пренесе заводите си у нас

dnes.bg

Янките желаят да стъпят за първи път в Европейски Съюз през България

Американският производител на военна техника The Armored Group (TAG)  разгласи предложение да придвижи цялото си произвеждане на боен клас бронирани машини в България и да извърши поръчката за този тип техника за потребностите на сухопътни ни войски. От реализацията на плана ще бъдат разкрити най-малко 1000 работни места.

Освен основаване на индустриален център на територията на България, задачата е и продажба на продуктите им както в страната, по този начин и в Европейския съюз.

Вчера компанията показа другите модели отбранителна техника, които са част от нейното 30-годишно портфолио.

Аспарух Пилософ, представител на TAG за България, показа, че компанията желае да предложи на българското държавно управление да сътвори на локална територия своя първи индустриален център в Европейски Съюз.

Той обърна внимание на една от главните машини на компанията – MASTIFF, която по неговите думи „ механически е най-усъвършенстваната8х8 машина, която разполага с огромна резистентност и маневреност “.

" Нашето предложение е България да не бъде просто клиент на основан в друга страна производител “, съобщи изпълнителният шеф на TAG Робърт Паздерка. „ Ние даваме на България опция да сплоти напъните си с нашата компания и дружно да се конкурираме със същите тези производители на огромния пазар за бронирани коли в Европейски Съюз. Още повече, че България ще излезе на този пазар с най-модерните американски технологии и по всяка възможност с най-конкурентните цени, “ разясни той.

По думите му, групата е подготвена да употребява за сглобяването на машините всевъзможни материали и съставни елементи, създадени в България, които подхождат на условията. „ Освен това можем да проектираме и произведем бойна машина по условията на клиенти, в това число с динамична и дейна отбрана от огъня на съперника “, добави той и посочи, че едно от достолепията на цялата серия е потреблението на модули, с което поддръжката на бойния автомобил е доста по-бърза, лесна и евтина. Американецът уточни за образец, че приполеви условия моторът може да се смени за минути.

Пилософ акцентира, че всички машини от портфолиото на TAG дават отговор и даже надвишават условията на българското държавно управление и в частност на Министерството на защитата, които са провели среща с представители на компанията с интерес към нейните артикули.

Паздерка уточни от своя страна, че компанията се стреми да се наложи на европейския пазар и да бъде конкурентна на останалите производители в района.

„ Идеята ни за пренасяне на производството ни в България пристигна, откакто разбрахме за договорката за закупуване на изтребителите F-16 от българското държавно управление “, показа той.

" Ние предлагаме по-добрата опция на пазара и на българското държавно управление “, акцентира представителят на TAG за България.

По думите на Паздерка машините на компанията могат да бъдат подобрявани в процеса на поддръжка и по този метод да бъдат конкурентни и за в бъдеще.

„ Относно заплащането при поръчка, ние сме гъвкави и можем да обсъдим другите разновидности с българските управляващи “, посочи изпълнителният шеф.

Той уточни, че компанията е подготвена да влага в България съразмерно на търсенето в района и това ще разреши отварянето на хиляди работни места, в случай че държавното управление се съгласи на контракт.

Относно цената на другите машини, Паздерка съобщи, че пазарната стойност на даден артикул зависи от спецификациите на модела и от задачите, за които клиента желае да употребява продукта.

„ За момента формалната позиция на министерството на защитата е, че предлагането на TAG е закъсняло, защото маркетинговото изследване по отношение на закупуването на сходна техника от страна на България е завършило още през 2017 година “, съобщи Пилософ, като добави, че това решение би трябвало да се преразгледа и посъветва българските управляващи да не следват сляпо тръжните процедури.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` П
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР