dnes.bgMалко повече от месец преди началото на новата академична година

...
dnes.bgMалко повече от месец преди началото на новата академична година
Коментари Харесай

Наемите в Студентски град скочиха със 17%

dnes.bg

Mалко повече от месец преди началото на новата академична година стотици студенти търсят да наемат или закупят жилище в София. Има растеж на наемните цени на жилища в двата най-предпочитани от студенти региона – " Студентски град " и " Овча купел ".

За последните 12 месеца междинната наемна цена на двустайно жилище в " Студентски град " е повишена с съвсем 17% и все още е 6,8 евро/кв.м, демонстрира анализът на сайта  Imoti.net .

Началната цена на двустаен обзаведен апартамент в " Студентски град ", какъвто най-често търсят студентите,  стартира от 5 евро/кв.м. и доближава до 83 евро/кв.м.

Цената се дефинира от вида строителство, местоположението, обзавеждането и оборудването, които жилището предлага. Цените на наемите за двустаен апартамент стартират от 250 евро и могат да стигнат до 2500 евро.

В другия прелъстителен за студентите регион – " Овча купел ", също има лек растеж – от 8% в наемните цени на годишна база. Там междинната сума, на която може да бъде нает двустаен апартамент, сега е 4,7 евро/кв.м. Студентите, които са се спрели на квартира в този квартал, ще заплащат сред 230 и 430 евро.

Често родителите на студенти избират да не заплащат наем, а да закупят апартамент. Изчисленията на Imoti.net демонстрират, че растежът в цените за продажба на двустаен апартамент в " Студентски град " продължава.

За една година междинните суми са нарастнали с 10% като сега за най-масовия вид жилища в региона цените доближават до 1048 евро/кв.м. Без особена разлика в цените за продажба са жилищата в " Овча купел ", които сега варират сред 900 и 930 евро/кв.м.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР