Днес беше най-студената сутрин за месец януари. Температурите през нощта

...
Днес беше най-студената сутрин за месец януари. Температурите през нощта
Коментари Харесай

Посрещнахме най-студената януарска сутрин

Днес беше най-студената заран за месец януари. Температурите през нощта и в ранните часове във вторник бяха сред минус 5 и минус 15 градуса в другите точки на страната.

Особено студено е в котловините на Западна България, Предбалкана и западните подбалкански котловини.

По тези места любителски метеостанции мериха до минус 17, минус 18 градуса. От автоматизираните станции на Национален институт по метеорология и хидрология в Троян в 5.00 сутринта беше минус 17,1 градуса, а в Ботевград минус 17,4 градуса.

През деня облачността ще е променлива над Западна и Централна България по-често намаляваща до слънчево. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, в крайните източни региони краткотрайно мощен, от север. Максималните температури ще са сред минус 4 и 1 градуса, в София минус 3, сочи информация в уеб страницата на.

Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието

облачността променлива, по-често забележителна. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 0°-2°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините

облачността ще е променлива, над масивите в западната половина на страната намаляваща по-често до слънчево. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад, по високите и открити елементи до мощен, от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 7°, на 2000 метра - към минус 14°.

В сряда

сутринта още веднъж ще е студено с температури в някои западни региони до минус 8 - минус 9 градуса. Облачността ще се усили, само че единствено на изолирани места ще превали слаб сняг. Ще стартира стопляне с дневни температури сред 0 и 5-6 градуса.

В четвъртък и петък

стоплянето ще продължи, като в петък в топлата част на деня температурите в някои региони ще доближат 9-10 градуса. Около планините ще се образуват облаци в четвъртък, само че преваляванията ще са нищожни.

През почивните дни

облачността ще е динамична с чести разкъсвания. Слаб сняг ще прехвърча в някои региони в планините и към тях. Дневните температури ще се движат с леки съмнения сред 3 и 8 градуса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР