Днес беше дадено началото на надпреварата до 14 години за

...
Днес беше дадено началото на надпреварата до 14 години за
Коментари Харесай

Повод за гордост: 13-годишно българче с първа победа на Уимбълдън!

Днес беше обещано началото на конкуренцията до 14 години за юноши и девойки на Уимбълдън. Въпросното събитие се организира за пръв път в историята на Големия шлем, като до момента в никакъв случай толкоз млади тенисисти не са можели да се изявяват на това равнище. Радващата вест за нас пък се криеше в обстоятелсвото, че 13-годишният Иван Иванов получи привлегията да бъде поставе под номер едно в шампионата за момчетата и откри акцията си с триумф над британеца Марк Сийбан 6:4 6:4. Така младежът се приближи към класиране в полуфиналите, единствено че за задачата ще би трябвало да преодолее съпротивата и на останалите двама състезатели в своята група, а точно Али Мисум и Данте Пагани.

Въпреки нежната си възраст, то и двамата играчи посочваха доста устойчиво равнище на начален удар и никой не успяваше да вземе превес до 3:3. Правеше усещане, че британецът удряше топката със скорост, която изцяло отговаряше на стандартите в мъжкия тенис, само че родният ни представител се движеше великолепно по корта и постоянно контрираше противника си. В седмия гейм пристигна първото пропукване от страна на Сийбън, който пресили няколко свои опита за уинъри и значително самичък съобщи подаването си. Иванов пък продължи да работи с огромно самочувствие на личен сервис и преодоля пасив от 0:30 при 5:4 в своя изгода, с цел да се покздрави със спечелването на първия сет.

Втората част не започва по никакъв начин позитивно за българина, защото локалният любим атакуваше все по-успешно благодарение на форхенда си, до момента в който топ поставеният позволи серия от двойни неточности и скоро се оказа изоставащ с 0:3. Веднага обаче родният ни представител се съвзе и виждахме какъв брой добре е усвоил потреблението на разрези бекхенд. Иван не се опасяваше да излиза наоколо до мрежата, където беше съвсем непогрешим и също по този начин впечатли с няколко неспасяеми дланови удари от сериозна отдалеченост. Всичко това изведе нашия съотечественик до преднина от 5:3 и скоро той подпечата дебютната си победа на Уимбълдън!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР